Uerstattelige stole smadret af uduelige røvere

4. november 2016 10:31 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

To eksemplarer af Børge Mogensens jagtstol blev i nat smadret af to røvere, der opførte sig helt umuligt, da et tyveri udviklede sig på Falsled Kro.

Uerstattelige stole smadret af uduelige røvere
Falsled Kro er blevet to eksemplarer af Børge Mogens Jagstol fattigere efter et røveri natten til fredag. Arkivfoto: Scanpix

Et tyveri udviklede sig voldsomt, da to mænd natten til fredag forsøgte at stjæle to uerstattelige eksemplarer af Børge Mogensens jagtstol fra Falsled Kro på Fyn. En ansat blev slået med et koben, og stolene blev smadret. Det fortæller vagtchef Lars Thede fra Fyns Politi til Newsbreak.dk.

– Nogle ansatte hører noget rumsteren i det rum, hvor stolene stod,og her overrasker de så gerningsmændene med en stol hver, siger han.

I allerbedste stumfilmstil bliver tyveknægtene så overraskede over at være opdaget midt i deres ugerning, at de ifølge politiet løber ind i hinanden og derved smadrer den ene af de to dyre eksemplarer af børge Mogensens Jagtstol. Jagtstolen produceres endnu og koster fra ny i omegnen af 30.000 kroner. Hos Falsled Kro har deres stole prydet pejsestuen siden 1971, hvor kroen åbnede. Med undtagelse af en periode fra marts til juni i år.

Jagstole hugget før

Det er ikke første gang, at Børge Mogensen-stolene er genstand for tyveri. I marts blev de ved et indbrud stjålet og blev frygtet forsvundet for evigt. Det var indtil politiet optrevlede en omfattende indbrudsbølge.

Under en ransagning i juni fandt Fyns Politis særlige indbrudsgruppe de to jagtstole på en gård, og de blev leveret tilbage til retmæssige ejer.

– Stolene var næsten lige stillet frem igen, siger Lars Thede.

Nu er de tilintetgjort.

Ansat slået efter

Efter det uduelige film-stunt med at løbe ind i hinanden og smadre den ene af de to stole, forsøgte røverne at flygte med den anden stol. En er vel bedre end ingen, må tanken have været. Med de ansatte i hælene gik det ud af kroens pejsestue. Her efter fulgte noget tumult, hvor den ene af de ansatte blev slået med et koben.

– Han trækker så snuden til sig, og her udvikler det sig jo så til røveri. De to gerningsmænd stikker af via en sidevej og kører efterfølgende formentlig fra stedet. I hvert fald høres en bil – formentlig med defekt udstødning – køre fra stedet, siger vagtchefen.

Politiet ankommer til stedet og benyttet sporhunde til at sniffe sig ind på de to gerningsmænd, men i stedet for dem finder hundene den anden af de to jagtstole – smadret til ukendelighed på den nærliggende havn.

Tekniske spor

Lars Thede oplyser, at de to røvere formentlig flygtede fra stedet i en mindre bil af samme størrelse som en Volkswagen Polo. Ud over at lede efter de to har politiet nu igangsat et forsøg på at få fat på tekniske spor på gerningsstedet, der kan hjælpe til opklaringen.

Vagtchefen erkender dog, at det kan være svært at finde røverne.

– Men på bar bund er vi altså ikke, siger han.

Newsbreak.dk forsøger at få en kommentar fra Falsled Kro.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu