ANNONCE

Børge og genbrugsbutikken hærget af tyverier: -Det var slemt at komme herhen

14. marts 2018 05:58 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

En Røde Kors-butik i Ry har fået stjålet smykker og en varebil. For en måned siden skete et ligende tyveri mod en Røde Kors-butik i Middelfart.

Røde Kors’ genbrugsbutik i Ry mellem Silkeborg og Aarhus blev i weekenden udsat for indbrud to nætter i træk. Det fortæller butikkens daglige leder Børge Axelsen til Newsbreak.dk. Første indbrud skete natten til søndag.

– Den første nat, der rendte de med bilen, fortæller Børge Axelsen med henvisning til butikkens varebil, som bliver brugt til både at hente og bringe møbler ud fra butikken.

– Inde på kontoret har vi et pengeskab, og det var ikke blevet rørt. Så kom de tilbage natten efter og havde taget pengeskabet, fortæller Børge Axelsen videre.

Der er også blevet stjålet en del smykker ved indbruddene.

Børge Axelsen anslår, at indbruddene kommer til at koste butikken 15.000 kroner, og det er et hårdt slag for ham og de andre frivillige, der arbejder i butikken, for at tjene penge til velgørenhed.

– Det betyder så meget for os. Det var slemt at komme herhen til det. Men vi har snakket lidt om det, og så længe der ikke står nogen med en pistol og truer os, så er det jo kun døde ting. Men det har da rystet os, siger Børge Axelsen.

Hjemsøgt af indbrud

Det er ikke første gang, at Børge Axelsen oplever indbrud mod Røde Kors.

– Vi har været hjemsøgt af indbrud, siger han. Han mener, at det er omkring tre år siden, at butikken på Ellemosen i Ry sidst har haft indbrud, men i en årrække havde de også lokaler et andet sted i Ry, og her blev de udsat for adskillige indbrud.

Den stjålne varbil har registreringsnummer AH 80 049.

Lignende sag ved odensiansk pengeskabskup

Indbruddene mod røde Kors i Ry sker omkring en måned efter, Newsbreak.dk beskrev et lignende tyveri mod Røde Kors-butikken i Middelfart. Her blev butikken også udsat for et indbrud, hvor pengeskabet blev stjålet, og to uger senere blev butikkens varebil stjålet. Varebilen blev senere samme nat brugt til at rive et pengeskab ud af en væg ved et indbrud i en Rema 1000-forretning i Odense.

Politiet og butikken efterlyste i forbindelse med sagen en hvid varevogn med registreringsnummer AU 73 619 og et Røde Kors Logo på siden.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu