ANNONCE

59-årig mand tiltalt: Lokkede børn til at onanere for ham

21. april 2017 13:27 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Sagen startede i 2014. Der gik tre år, før der kunne rejses tiltale.

59-årig mand tiltalt: Lokkede børn til at onanere for ham
Manden fik børnene til at gøre ting for sig over nettet. Foto: Scanpix.

En 59-årig mand blev 21. april tiltalt for over flere omgange at have lokket børn på nettet til at onanere for ham via videochat via såkaldt grooming.

– Det er ret omfattende, siger politikommissær Henrik Gunst, leder af Nordsjællands Politis efterforskningsafdeling for personfarlig kriminalitet, om sagen. Sagen er så omfattende, at manden er blevet tiltalt for mere end 300 forhold. Den startede faktisk helt tilbage i 2014.

Her havde en 12-årig pige været i kontakt med en person på en måde, hendes forældre hæftede sig ved. De kontaktede politiet, fordi drengen var noget ældre end datteren. Han havde overtalt hende til at sende ham materiale, der ikke umiddelbart faldt i forældrenes smag.

Omfattende sagsmateriale

Forældrene og deres datter boede i sydøstjylland. Da sagen blev anmeldt til politiet, blev det klart, at “drengen”, pigen havde talt med, boede i Nordsjællands politikreds.

– Vi fandt frem til, at han boede her, og så rendte vi sagen op, fortæller Henrik Gunst.

Han vil ikke ind på, hvornår politiet faktisk valgte at anholde den 59-årige mand. Det er derfor ikke klart, hvorvidt at manden har haft mulighed for at fortsætte sit “arbejde” kontakten til børn på nettet i de seneste tre år.

Sikkert er det dog, at han har været flittig. Fra politiets side har man gennemgået mere end 100.000 chatsamtaler. Det tyder altså på, at manden dagligt hvar været i kontakt med et utal af piger og drenge.

15-årig dreng eller pige

Generelt virker mandens metode til at have været den, at han udgav sig for at være en dreng eller en pige (det afhang af ofrets køn) på cirka 15 år. Gennem samtale med børn på nettet fik han dem stille og roligt overtalt til først at tage tøjet af for ham og dernæst udføre forskellige seksuelle handlinger for ham.

Den 59-årige optog børnenes handlinger, uden at de var klar over det, og politiet har identificeret i alt 104 ofre. De er i alderen 8-62 år, langt de fleste er mindreåirge.

– Der er 29, vi ikke har formået at identificere. Vi har lagt et kæmpe stykke arbejde i det, og det kan være, at der er nogen, der dukker op, nu sagen bliver omtalt, siger Henrik Gunst.

I visse tilfælde har manden delt materialet med andre, og herudaf udspringer der nye sager. Nordsjællands Politi har således overdraget sager, hvor man har identificeret de personer, materialet er delt med, til de repsketive politikredse.

Tal med jeres børn, forældre

Henrik Gunst bruger i en pressemeddelelse, udsendt i forbindelse med sagen, lejligheden til at opfordre forældre landet over til at tage en snak med deres børn.

– Der er ingen undskyldning for de forhold, som er begået. Men sådan en sag understreger endnu en gang, hvor vigtigt det er, at forældre hjælper deres børn til sikker adfærd på de sociale medier og jævnligt taler med deres børn om, hvad de laver og hvem de har kontakt til, siger Henrik Gunst i pressmeddelelsen.

Han opfordrer til, at børn og unge begrænser andres muligheder for at se, hvad de lægger ud på deres profiler, og sikrer sig, at de reelt ved, hvem de er i kontakt med. Desuden bør man være ekstra forsigtig med, hvad man deler og foretager sig i fx en videochat, da det kan være meget svært at gennemskue samtalepartnerens virkelige identitet og hensigt.

Den 59-årige har erkendt størstedelen af forholdene, mens andre forhold er delvist erkendt. Sagen skal nu berammes til behandling i retten.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu