Børne-maskotter i legeland udsat for slag og spark

12. juli 2017 17:28 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Maskotterne i Bonbon-land udsættes dagligt for blandt andet slag og spark.

Bonbon-land. For mange er navnet ensbetydende med en sjov dag blandt forlystelser, ishuse og de maskotter, der går rundt i parken.

For selve maskotterne – eller de personer, der er inde i dem – kan det dog være noget af en prøvelse at skulle stå mål til (nogle af) gæsternes opførsel.

Det har fået en mor til et af de unge mennesker inde i maskotterne til at fare til tasterne.

– Dette er min datter Laura på 15 år. Laura arbejder i Bonbonland og er en af mange maskotter ☺ Laura har i mange år glædet sig til, at hun blev 15 år, så hun kunne få arbejde som maskot i Bonbonland. Et job der i hendes øjne betød masser af kram og smil fra søde børn hverdag, og muligheden for, at kunne gøre en glædelig forskel for de mange besøgende i Bonbonland ☺ Arbejdet som mascot er desværre ikke så fantastisk, som hun håbede.

Vold, slag og spark

Sådan starter opslaget fra Camilla Christiansen. Og her kommer baggrunden:

– Hver dag er Laura og hendes maskot-kollegaer udsat for vold fra både voksne og børn, en vold, der i mine øjne slet IKKE burde finde sted. BØRN sparker dem over benene, giver dem mavepustere, klatrer på dem, spænder ben for dem, slår dem, spytter på dem, ja jeg kunne blive ved, skriver hun videre.

– Jeg har med mit opslag bare gerne villet sætte fokus på folks opførsel, når de ser en maskot, om det er i en forlystelsespark eller ej, oplyser Camilla Christiansen til Newsbreak.dk.

Og står hendes ord til troende, er det også svært at diskutere, om der ikke netop bør sættes fokus på problemet.

Erkender problemet

Et problem, som man erkender fra forlystelsesparkens side.

– Vi har rigtig mange søde gæster, men vi har gennem de senere år oplevet en kedelig tendens. Nogle gange kan vi godt blive ret forundrede over, hvordan folk opfører sig overfor vores maskotter og vores øvrige ansatte, oplyser Mattis Willms, direktør i Bonbon-land i en pressemeddelelse, der blev udsendt efter Camilla Christiansen offentliggjorde sit opslag.

– Uanset om det er en maskot man møder, en ansat ved en forlystelse eller i telefonen oplever vi, at folk overfuser vores medarbejdere og det der er værre, står der videre i meddelelsen.

– Jeg vil dog tilføje, at de allerfleste gæster er søde og rare, oplyser direktøren dog videre.

Vagter og maskotter

Problemet i parken er der nu taget hånd om: Man har simpelthen ansat vagter til at gå rundt med maskotterne.

At Bonbon-land prioriterer sikkerheden for sine medarbejder, er Camilla Christiansen fuldt ud klar over.

– Min datter oplever også, at deres sikkerhed er helt i top, men det er jo svært at forudsige, om barnet kommer hen for at kramme eller slå, før det er sket, oplyser hun til Newsbreak.dk.

Hvor er forældrene?

…kunne man så spørge om. Det har Camilla Christiansen såmænd også været omkring i sit opslag.

– Tja…. de står såmænd bare og kigger på og griner, alt imens det unge menneske indeni måske har slået sig. VOKSNE kommer løbende bagfra og hopper op på ryggen af dem, de giver dem slag i hoved bagfra, vapper dem en når de går forbi dem og spænder ben for dem.

– Som mor gør det mig ked af det, at min datter næsten dagligt kommer hjem og fortæller mig om, hvad I har gjort ved hende i dag og se smerten i hendes øjne over, at hun skal finde sig i, at blive slået hverdag på sit arbejde, skriver hun også i sit opslag.

Elsker jobbet

Det får dog ikke datteren Laura til at kigge sig om efter et nyt job.

– Laura ELSKER sit arbejde i Bonbon-land, det er en fantastisk arbejdsplads, og hun nyder de 1000 smil og glade børn hver dag, skriver hendes mor og slutter sit opslag af med følgende bøn:

– Så Danmark, kan I ikke tænke jer om næste gang I ser en maskot og giv den et kram og lær JERES børn, hvordan man skal behandle dem…

Den opfordring er hermed givet videre.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu