ANNONCE

Børnefamilier pas på: Potentielt dødelig sygdom er i udbrud

15. marts 2018 12:40 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Men man kan hjælpe ved at holde godt øje med de små.

Det er ikke kun i Danmark, at influenza rammer mange mennesker i disse tider. I USA er mindst 84 børn døde efter at være ramt af influenza, og i den forbindelse skriver mediet Vox, at forældre til børn bør stå klar til at genkende tre tegn på, at barnet er ved at blive mere end almindeligt sygt.

– Børnedødligheden er skræmmende høj, men den ser også normal ud, har Wendy Sue Swanson, børnelæge og talsperson ved det amerikanske akademi for børnelæger, sagt til Vox. Med andre ord er antallet af døde børn ikke overraskende høj endnu; da op mod 171 børn kan miste livet i løbet af en normal influenzasæson i USA.

I Danmark dør mennesker også som følge af influenza, og som Newsbreak.dk tidligere kunne fortælle, mener man hos Statens Serum Institut ikke nødvendigvis, at det værste er overstået ved årets danske influenza-sæson.

Sygdommen kan være farlig

Det, der er vigtigt at huske, er, at influenza kan være en farlig sygdom, også blandt børn, i hvert fald i USA. Vox skriver, at influenza er en af den slags sygdomme, der kan koste børn livet, børn der ellers var sunde og raske.

Alene af den årsag bør alle forældre til småbørn være klar til at genkende symptomerne på influenza og vide, hvordan sygdommen påvirker små børn. Du kan i galleriet til denne artikel se, præcist hvilke ting du som forælder skal være klar til at holde øje med hos dit barn.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu