ANNONCE

Børnehave lukker: Ti børn har coronasymptomer

16. juni 2020 15:44 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

10 ud af 37 børn har symptomer på smitte.

Ti ud af 37 børn samt en medarbejder i samme børnehave har tirsdag vist symptomer på at være smittet med coronavirus.

Det drejer sig om børnehaven Vestervold Børnehave i Varde, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Børnene med symptomer er fordelt på to ud af børnehavens tre grupper, men ud fra et forsigtighedsprincip er hele børnehaven blevet lukket øjeblikkeligt.

Kommunen opfordrer forældre til børn med symptomer til, at alle i husstanden bliver hjemme, indtil det er afklaret, om der er tale om smitte med coronavirus. Forældre til børn med symptomer er samtidig blevet opfordret til at kontakte egen læge med henblik på at teste børnene hurtigst muligt.

Forældre til børn uden symptomer opfordres til at holde børnene i hjemmet, indtil der er afklaring omkring situationen.

Vestervold Børnehave er foreløbig lukket.

Smitte i Hjørring

Historien fra Varde Kommune kommer kort tid efter, at et større smitteudbrud i Hjørring Kommune er kommet for dagens lys.

Her blev der over de seneste dage konstateret 25 smittede på et plejehjem i Sindal. Heraf er 12 beboere og 13 ansatte. Derudover er der blevet konstateret smittede på to skoler i kommunen – Bagterp Skole og Højene Skole.

– Dette udbrud viser, at vi trods lave smittetal ikke kan vide os sikre. Denne sygdom spreder sig med enorm hastighed – og bare en enkelt smittet kan hurtigt udløse smittekæder på tværs af et samfund, sagde sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) mandag.

– Det afgørende er nu at få kæderne stoppet og ikke mindst at få afskærmet de ældre. Det arbejdes der på højtryk på.

Kontaktsporing

Strategierne i Varde og Hjørring kommuner følger den, Sundhedsstyrelsen tidligere har lagt ud som Danmarks strategi for kontaktsporing.

Sideløbende med, at borgere selv skal gøre, hvad de kan, for ikke at blive smittet, vil myndighederne prøve at spore potentielt smittede, før de når at smitte andre.

”Samtidig med at vi åbner samfundet op, skal vi have fokus på at mindske smittespredningen. Med dette nye program, hvor vi opsporer de nære kontakter, har vi udviklet en målrettet indsats, der vil mindske risikoen for smittespredning. Vi kan ikke undgå al smittespredning, men vi kan med hjælp fra danskerne bringe den ned. Rammerne for det, har vi beskrevet i vores nye retningslinje,” siger centerchef Helene Probst fra Sundhedsstyrelsen.

Den nye retningslinje sætter ord på, hvad man skal gøre, hvis man har været i nærkontakt med en borger, der er smittet med coronavirus covid-19, men læser man Sundhedsstyrelsens beskrivelser, kan man se, at der skal en del til, før man kategoriseres, som at man har været i nærkontakt med en smittet.

Sund fornuft

Det vigtigste for borgere er, at de bliver ved med at holde fornuftig afstand, vaske hænder og på anden vis udvise fornuftighed i offentligheden.

”Det her program skal ses i sammenhæng med de andre vigtige anbefalinger om at forebygge smittespredning. Samlet set kan det udgøre en bæredygtig og langtidsholdbar strategi, hvor vi både kan undgå smittespredning samtidig med, at vi kan genåbne samfundet og opretholde et hverdagsliv,” siger Helene Probst.

Hvis man selv bliver smittet med coronavirus covid-19, er opfordringen fra Sundhedsstyrelsen, at man selv kontakter dem, man har været i nær kontakt med og fortæller dem, hvad der er sket. Herudover skal man henvise dem til Sundhedesstyrelsens materiale om, “hvordan man skal forholde sig, hvis man har været i nær kontakt med én, der er testet positiv for ny coronavirus,” skriver Sundhedsstyrelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu