Bøsserøvs-sag: Wilbek kritiserer kommende landstræner

23. april 2015 08:27 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bøsserøvs-sag: Wilbek kritiserer kommende landstræner
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Foto: Scanpix

Ulrik Wilbek mener ikke, det er i orden at en træner kalder sin spiller for “bøsserøv”

Ulrik Wilbek tager skarp afstand fra, at den kommende landstræner for damelandsholdet, Klavs Bruun Jørgensen, onsdag råbte ‘bøsserøv’ efter en spiller.

Episoden, hvor Klavs Bruun Jørgensen kogte over, skete i forbindelse med hans nuværende klub Team Tvis Holstebros kamp mod Skjern. Her råbte han ‘bøsserøv’ efter Skjerns Daniel Svensson, der netop havde modtaget et rødt kort og var på vej væk fra banen.

Men den kommende landstræner for Danmarks damelandshold i håndbold var langt fra tilfreds med Daniel Svenssons attitude, og det fik han så fortalt ham i en vending, der kan virke stødende.

Klavs Bruun Jørgensens ordvalg møder nu hård kritik fra hans kommende arbejdsgiver Dansk Håndbold Forbund (DHF), hvor sportschef Ulrik Wilbek tager afstand fra trænerens brug af ordet ‘bøsserøv’.

»Det er selvfølgelig uacceptabelt. Det går ikke. Jeg ved godt, at det blev sagt i kampens hede, men det kan vi bare ikke have. Det er uacceptabelt, og Klavs må give en undskyldning,« siger Ulrik Wilbek til BT.

Vil tale alvorsord

Sportschefen fortæller, at han har tænkt sig at tale et alvorsord med den kommende landstræner om episoden.

»Selvfølgelig skal vi have en snak om det. Det er sådan, at når han bliver ansat i DHF, så går den slags ikke. Det ved Klavs helt sikkert også godt, og jeg er helt sikker på, at han fortryder det i dag,« siger Ulrik Wilbek.

Han understreger dog, at Klavs Bruun Jørgensen ikke skal frygte for sit job som landstræner.

»Det får ikke konsekvenser for hans job som landstræner, men det er uacceptabelt set med DHFs øjne.«

Selvom Ulrik Wilbek opfordrer Klavs Bruun Jørgensen til at komme med en undskyldning, vil han ikke blande sig i, hvordan træneren vælger at håndtere sagen udadtil og i forhold til Daniel Svensson, som Klavs Bruun Jørgensen kaldte en ‘bøsserøv’.

»Jeg ved ikke, hvad der er sket efterfølgende, så det har jeg ingen holdning til. Men min holdning til det er, at det ikke er acceptabelt, og at jeg tager en snak med Klavs om det, og så lukker vi den der,« siger Ulrik Wilbek.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu