Boghandlere går sammen med legetøjskæde

11. marts 2013 11:23 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Boghandlere går sammen med legetøjskæde
Billede mangler

Boghandlere og legetøj sammen. Det kan være en vældig god ide. Selskabet bag kæderne Bog & Ide, Bøger & Papir og Boghandleren er gået i gang med at forhandle om overtagelsen af Legekæden amba.

Legekæden består af 53 selvstændige legetøjsforhandlere. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Som begrundelse for den eventuelle fremtidige overtagelse hedder det, at Legekæden grundigt har analyseret hele virksomhedens setup, og den er kommet frem til, at det er for beskedent til, at kæden kan indfri de fremtidige ambitioner.

»Her har vi i Indeks Retail fundet et stærkt og velfungerende kædekontor, der kan gavne vores nuværende og kommende legetøjshandlere, men også et selskab, der har ”muskler og ønsker om at bidrage til en styrkelse af Legekæden,« siger formanden for Legekæden Christian Vejby fra Frederikshavn.

Fra Indeks Retail A/S, der står bag de tre store boghandlerkæder, lyder, at de to kædeselskabers forretninger gennem flere år har haft sammenfaldende interesser på de lokale markeder.

Mange Bøger & Papir boghandlere i provinsbyerne har legetøj i deres sortiment. Legekæden kan tilføre dem en mere fleksibel konceptide og et bredere sortiment, der fremover er en forudsætning for detaihandelsdrift, fremhæver adm. direktør i Indeks Retail, Henrik Christensen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu