’jeg glæder mig helt vildt

13. februar 2013 08:49 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
’jeg glæder mig helt vildt
Billede mangler

Gang på gang er comebackdatoen for skadesplagede Nicolai Boilesen blevet udsat. BT har snakket med landsholdsbacken, som denne gang stærkt regner med at være fuldt ud kampdygtig for sit klubhold, Ajax Amsterdam, om kort tid.

 

Det seneste år har der ikke været særlig meget at juble over for en af Ajax Amsterdams unge danskere. Og det er selvom den hollandske mesterskabstitel blev vundet i sommer.

Venstre backen Nicolai Boilesen har været gennem et sandt mareridt af skader. Men nu peger pilen endelig i den rigtige retning. Trods endnu en udskydelse af den hidtidige comebackdato, kan han nu passende ønske sig et par nye fodboldstøvler til på lørdag, hvor han fylder 21 år. For til april ventes han klar til førsteholdskampe.

– Jeg glæder mig helt vildt. Det er noget, man har ventet på længe. Men først og fremmest glæder jeg mig bare til at spille igen, og så må vi se, hvor mange minutter det bliver til i starten, siger Nicolai Boilesen.

Træner på fuld styrke

Skadesmareridtet begyndte helt tilbage i september 2011, hvor han pådrog sig en fiberskade i topopgøret mod PSV Eindhoven. Sidenhen har der været tegn på forbedring, men hver gang et comeback nærmede sig, sprang skaden op.

Sidst han var i aktion var tilbage i april, hvor fiberskaden sprang op i de sidste sekunder af Europa League-opgøret mod Manchester United.

Denne gang har klubben gjort alt for at komme den unge venstre back sin skade kvit en gang for alle. Stille og roligt har han fået lov til at deltage mere og mere under træning, og i dag er han igen med på fuld damp.

– Jeg har trænet med på fuld styrke i noget tid, og det gælder også i intervalspil og spil på stor bane. Jeg springer ikke længere over nogle øvelser, og faktisk har jeg også personlig træning efterfølgende. Så jeg træner ret meget for tiden, siger Nicolai Boilesen.

Indenfor den nærmeste fremtid regner han med at få minutter i benene på klubbens reservehold, og til april forventer han igen at være en del af førsteholdet.

Ulideligt på tribunen

Mens Nicolai Boilesen har været sat udenfor på grund af skader, er både Lucas Andersen, Christian Poulsen og Lasse Schöne kommet til klubben, mens en hvis ung gut ved navn Viktor Fischer har slået sit navn fast i startopstillingen ved siden af Christian Eriksen. Derfor piner det også Nicolai Boilesen ikke at være med nede på banen med de mange landsmænd.

– Det har været forfærdeligt. Helt forfærdeligt. Jeg vil jo bare gerne spille, men det kommer jeg heldigvis snart til, siger Nicolai Boilesen.

Den hollandske sæson slutter midt i maj, så venstre backen når selvsagt ikke mange kampe for Ajax Amsterdam, hvis han formår at gå direkte ind i slå Daley Blind af pladsen.

Heldigvis har han masser af tid til at vise sit værd, hvis han kan holde sig skadesfri. Den hollandske klub forlængede i sommer aftalen med danskeren helt frem til juni 2016.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu