Bokser knaldet for doping efter mystisk kamp

11. februar 2013 10:15 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bokser knaldet for doping efter mystisk kamp
Billede mangler

Han er kendt som én af bokseportens mere kontroversielle personligheder.

 

Og efter Francois Bothas nederlag til Sonny Bill Williams fra New Zealand i denne weekender der føjet en et kapitel til historien om den sydafrikanske sværvægtsbokser.

I hvert fald skriver avisen Sydney Morning Herald, at 44-årige Botha aflagde en positiv dopingprøve op til kampen, der blev bokset i Brisbane.

Ifølge avisen er Francois Botha testet positiv for brug af det forbudte, appetitnedsættende stof, Phentermine. Den angiveligt positive dopingprøve er i øvrigt bare én af flere mystiske omstændigheder i forbindelse med kampen, som Botha tabte på point.

Således blev kampen umiddelbart dagen før sat til kun at gå 10 omgange, selvom den oprindeligt var sat til 12.

Samtidig sår lokale medier samt det engelske SkySports tvivl om, hvorvidt opgøret reelt stod om WBAs sværvægts-titel, da der angiveligt ikke var officials tilstede fra bokseforbundet til at overvære kampen.

Det er ikke første gang, Francois Botha løber ind i en dopingsag. Det samme skete tilbage i 1995, da han testede positiv for Nandrolon.

Francois Botha blev i 2012 nævnt som en mulig modstander for danske Brian Nielsen, hvis han altså igen skulle finde på at indtage bokseringen.

Derudover har den kontroversielle sydafrikaner tidligere bokset flere store titelkampe mod blandt andre Mike Tyson, Evander Holyfield, Lennox Lewis og Wladimir Klitschko.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu