ANNONCE

Bolig: Kun hver 20. køber før de har solgt

5. november 2011 10:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Bolig: Kun hver 20. køber før de har solgt
Billede mangler

Drømmevillaen er til salg lige nu, men tør du købe, inden du har solgt din nuværende bolig?
 
Nej, siger langt de fleste danske boligkøbere. Hele 95 % vil sælge, før de køber, viser en spørgeundersøgelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening, og det er med til at låse boligmarkedet.
 
Kun 5 %, hver tyvende flytter i den næste bolig, inden de har solgt den gamle. Til sammenligning er situationen i Sverige, at hele 60 % køber en ny bolig, før de har solgt den gamle.
 Dynamik og kædereaktion
Ifølge ejendomsmæglerkæden home er det positivt, at der trods alt er danskere, der køber næste bolig, inden de har solgt. For det er med til at skabe den dynamik og kædereaktion, som normalt driver boligmarkedet fremad.
 
– Lidt populært kalder vi dem boligmarkedets ’helte’, fordi de hjælper sig selv og en anden familie til at komme videre. Lige nu er gruppen bare for lille til at skabe den afgørende forandring. Boligmarkedet har brug for flere, der køber, inden de sælger. Sammen med førstegangskøberne har de nøglen til at låse boligmarkedet op, siger Mads Ellegaard, kommunikationschef i home og tilføjer:
 
– Grundlæggende gør de det, fordi de har et behov, og fordi de har en stærk økonomi. I bund og grund vil langt flere købe, inden de har solgt, men danskerne er blevet mere forsigtige, og det samme er bankerne.”
 
Ifølge home har boligkøbere, der er afklaret med at sidde med to huse, den fordel, at de kan slå til straks, når de ser drømmehuset.
 
– Det er brandærgerligt at se drømmehuset komme på markedet, hvis man ikke har sat sin egen bolig til salg endnu. Vores råd er klart at sætte til salg hurtigst muligt efter, at det er besluttet, at man vil flytte i nyt, siger Mads Ellegaard.
 FAKTA: Gode råd – køb bolig inden der er solgt
·         Tal godt sammen om det ER nu, I skal flytte.
·         Læg sammen med banken en plan for, hvordan I evt. finansierer en periode med to boliger.
·         Sæt hurtigst muligt egen bolig til salg.
·         Tænk på bytteprisen. Hvis jeres bolig er faldet i pris, så er næste hjem også.
·         Lyt til ejendomsmægleren – den rigtige udbudspris er afgørende for salget.
·         Mægleren ved, om I har en attraktiv ’vare’. Det letter salget betydeligt.
·         Husk: Som boligkøber har I fordelagtige og gode vilkår lige nu, men udfordringerne som boligsælger kan også være tilsvarende store.Kilde: home

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu