ANNONCE

Bolig: Så meget sparer du ved at købe på tvang

19. september 2012 18:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Bolig: Så meget sparer du ved at købe på tvang
Billede mangler

En dårlig forretning for sælgeren men en god forretning for køberen – Så enkelt kan forholdet mellem parterne i en tvangsauktion stilles op.
Nye tal fra tvangsauktions-hjemmesiden itvang.dk viser, at villaer, som er handlet på auktion i 2012, bliver solgt til priser, der ligger markant under den offentlige vurdering, og det er uanset hvor i landet, handlen finder sted. Det skriver boliga.dk.
I gennemsnit er husene blevet afsat til en pris, der ligger 42 procent under den offentlige vurdering, og sammenligner man med priserne i almindelig fri handel, er forskellen til at tage at føle på. 
På landsplan er salgspriserne i fri handel 4,4 procent højere end den offentlige vurdering, hvilket giver en forskel på over 46 procentpoint i forhold til tvangsauktionerede huse. 
Og det er ikke kun investorer og spekulanter, der benytter muligheden for at gøre et billigt køb, fortæller Frederik Rovsing, som er adm. direktør for itvang.dk. 
Normale boligsøgende 
– Tvangsauktioner er blevet en mere almindelig boligtype at handle med. Derfor er det også normale boligsøgende, der byder på tvangsauktioner. 
Det er et skift fra tidligere, hvor det næsten udelukkende var spekulanter og håndværksmestre, som bød på tvangsauktioner, siger han. 
Man skal dog tænke sig godt om og forberede sig grundigt, inden man som privat kaster sig ud i at handle på tvangsauktion. 
– Der er ikke de samme sikkerheder, som ved en normal bolighandel. For eksempel er der ikke udarbejdet en tilstandsrapport for ejendommen, og det er ikke muligt at tegne en ejerskifteforsikring. Et køb på tvangsauktion sker derfor ofte med en rabat, siger Frederik Rovsing. 
Se de 10 højest vurderede villaer, der er på tvangsauktion lige nu

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu