ANNONCE

Bolig: Stabile prisstigninger i Nordjylland

10. oktober 2011 23:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Bolig: Stabile prisstigninger i Nordjylland
Billede mangler

På landsplan er boligpriserne faldet i september, og alligevel holder køberne igen. Nordjylland går dog med stabile prisstigninger overraskende mod strømmen. Det fremgår af det månedlige Boligsidens Markedsindeks.
Boligsælgerne måtte igen i september måned acceptere rekordhøje nedslag på prisen. Men trods prisfald på 1,7 procent på villaer og rækkehuse kunne det ikke lokke flere købere til fadet. Antallet af handler var nemlig på niveau med august måneds lave antal.
– Normalt stiger boligsalget lige efter sommerferien. Det billede kan vi ikke genkende i år, hvor antallet af handler i september måned ligger på niveau med handelsaktiviteten i august, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk. Hun fortsætter:
– Handelsaktiviteten i september lå hele 17 procent under niveauet fra september måned sidste år. Dette sker på trods af, at priserne er faldet de fleste steder i Danmark, og selvom mange sælgere er villige til at gå ind i en forhandling med køberne.
Prisstigninger i Nordjylland
Prisudviklingen på villaer og rækkehuse i september måned dækker over store regionale forskelle. De største prisfald finder man i Region Sjælland med 2,5 procent og i Region Hovedstaden med 2,4 procent. I den modsatte ende finder man Region Nordjylland.
– Region Nordjylland kan som det eneste område i Danmark bryste sig af prisstigninger. Priserne steg hele 1,9 procent i det nordjyske i september. Dermed ligger kvadratmeterprisen på 8.416 kr. På 12 måneder er priserne i Nordjylland faktisk steget med 1 procent, og det er lidt af en solstrålehistorie sammenlignet med den generelle udvikling, siger Birgit Daetz.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu