Boligejere forgylder Danske Bank

7. februar 2013 09:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Boligejere forgylder Danske Bank
Billede mangler

Boligejerne har bidraget til Danske Banks indtjening med knap 1,2 milliarder kr. mere i de løbende gebyrer, de såkaldte bidragssatser, via Realkredit Danmark. De endte dermed på 4,7 milliarder kr. i 2012, og var dermed motoren for, at Realkredit Danmark i 2012 kunne bidrage med cirka 2,5 milliard kr. til Danske Banks overskud.

 

Det er en stigning fra 1,9 milliarder kr. fra året før, og bortset fra bidragssatserne så har renteindtægter og indtægter på beholdningen af værdipapirer trukket i den anden retning. Men samlet er indtægterne gået frem med en lille milliard kroner til 5,5 milliarder kroner.

Nedskrivninger på udlån er steget fra godt en milliard kr. til 1,3 milliarder kr., mens omkostninger er faldet fra 934 til 891 millioner kr.

Ifølge administrerende direktør Carsten Nøddebo fra Realkredit Danmark har I 2012 været præget af, at kunderne er søgt mod mere sikre lån. Det betyder, at flere kunder vælger flekslån med 3 og 5 års løbetid eller ligefrem helt fast forrentede lån.

“Vi kan nu konstatere, at disse lånetyper samlet udgør 90 procent af bruttoudlånet i fjerde kvartal 2012, og det er en markant og positiv udvikling. Til sammenligning var andelen i første kvartal 2010 kun i nærheden af 50 procent,” skriver han i regnskabsmeddelelsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu