Boligkøbere kan ende med at blive taget ved næsen

3. august 2018 10:38 | Af: Sponsoreret Artikel

Man hører på daglig basis om, hvordan folk hele tiden bliver taget for næsen. Dette kan være i alle livets aspekter, og der findes intet mere irriterende end at føle sig snydt.

Boligkøbere kan ende med at blive taget ved næsen
Arkivfoto.

Dog er der nogle tidspunkter, hvor det kan have større konsekvenser end andre. Eksempelvis har de fleste på et eller andet tidspunkt forsøgt at bestille noget på internettet, som langt fra så ud i virkeligheden, som det gjorde på billedet eller som måske aldrig nåede frem.

Det er selvfølgelig super træls og spildte penge, men trods alt ikke en livsændrende oplevelse.

Desværre findes der også situationer, hvor folk bliver taget for næsen, og hvor det har fatale konsekvenser. Dette gælder eksempelvis boligkøbere.

Mange måder at blive snydt på

Når man står overfor at skulle købe bolig er der desværre mange faremomenter hvor man kan blive snydt hvis man ikke passer på. Det helt basale er selvfølgelig, at der er noget galt med boligen rent konstruktionsmæssigt.

Det kan være der er fugt i kælderen, råd i krybekælderen, skimmelsvamp i skunken eller et nedgravet kloakrør, der er utæt. Mulighederne er uendelige. Derudover kan man under særlige omstændigheder også risikere at stå med juridiske problemstillinger. Det kan være at der er tinglyst et servitut man ikke var bekendt med, der var en restskat i ejendommen men ikke var oplyst om eller lignende.

Råd og vejledning er altafgørende

Hvis man vil undgå at blive snydt, er det først og fremmest vigtigt, at man selvfølgelig er utrolig opmærksom. Man skal holde øjne og øre åbne samt huske at reagere, hvis man ser noget mistænksomt.

Selvom man selv er på vagt er desværre ikke altid nok og derfor tilrådes det at bruge juridisk assistance eksempelvis hviidadvokater.dk/boligadvokat, hvor de har specialiseret sig i den del af juraen, som omhandler boligret.

Foruden at en boligadvokat kan kontrollere at tingene er som de skal være, kan en boligadvokat også tolke tingene på din måde og muligvis sætte dig i stand til at gøre en endnu bedre handel.

En god advokat er nødvendig

Når først du underskriver på dokumenterne hos ejendomsmægleren så er de gyldige. Foruden at man skriver under på at man er enig i forholdene, bekræfter man ligeledes at man har modtaget vejledning om de forhold man underskriver.

Derved kan man ikke postulere bagefter at man ikke forstod kontrakten og gøre dette gældende. Derfor er det vigtigt når man laver et boligkøb at man får advokaten til at indføre et bank / mægler og advokatforbehold. Med et sådant forbehold kan man annullere handlen, uden at blive økonomisk sanktioneret, indenfor 8 dage såfremt at en af parterne ikke kan sige god handlen.

Din boligadvokat er ekspert i at formidle viden videre

En sidste fordel ved at anvende en boligadvokat er at vedkommende er vant til at formidle kompliceret viden videre.

Dermed kan advokaten forklare dig, i et sprog du forstår, hvad du underskriver og hvilke konsekvenser det har for dig. På den måde undgår du at stå i en situation senere hvor du fortryder din underskrift fordi du ikke forstod hvad du underskrev.

Produceret af Heymate.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu