ANNONCE

Boligmarked: 66.700 boliger til salg lige nu

13. december 2011 10:42 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Boligmarked: 66.700 boliger til salg lige nu
Billede mangler

Et typisk hus står til salg i ni måneder – og koster 15 procent mindre, end da huspriserne var på toppen i 2007. 
 
Ifølge Realkreditrådets boligudbudsstatistik for november 2011 står der aktuelt 66.700 parcel- og rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse til salg hos ejendomsmæglerne. Det er 5.700 flere boliger end for et år siden og 2.000 færre end sidste måned. Typisk sætter færre deres bolig til salg i årets sidste måneder, hvilket trækker udbuddet ned.
 
Boligudbuddet og udbudstiderne er steget i hele landet det seneste år for alle boligtyper.  Samtidig er udbudspriserne faldet for parcel- og rækkehuse samt fritidshuse.
 
“En kedelig cocktail af rekordlange udbudstider, faldende priser og en stor salgspukkel har sat boligmarkedet på ”stand by”. Det skyldes især, at køberne på det danske boligmarked holder sig tilbage på grund af økonomisk usikkerhed. Danskerne holder på pengepungen og venter med store beslutninger som boligkøb,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.
 
Et typisk parcel- og rækkehus til 2 mio. kr. har i gennemsnit stået til salg i 9 måneder. Det er en måned længere end sidste år, og prisen er 100.000 kr. lavere. En gennemsnitlig lejlighed til 1,7 mio. kr. har i dag været til salg i knap 8 måneder, hvilket er tre uger længere end sidste år.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu