Bolt slipper for skat i England

7. februar 2013 13:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bolt slipper for skat i England
Billede mangler

Sommerens store Diamond League-stævne i London bliver nu betydeligt mere attraktivt for de udenlandske atleter, der er i gang med at planlægge sæsonen.

 

Den britiske finansminister George Osborne har højst usædvanligt besluttet at lave en undtagelse fra skattereglerne, således at udenlandske atleter ikke skal betale skat.

Dermed bliver det realistisk, at arrangørerne kan lokke verdens hurtigste mand, jamaicaneren Usain Bolt, til start i London.

Tiltaget skal ses som en markering af, at det til den tid er et år siden, at London var vært for de olympiske lege.

– Regeringen er besluttet på at gøre alt, hvad der er muligt for sikre det olympiske eftermæle, og jeg er lykkelig over at kunne give denne undtagelse, siger Osborne.

Hans partifælle, den tidligere verdensrekordholder på 800 meter og chef for hele sidste års OL-arrangement, Lord Sebastian Coe, har ifølge The Telegraph haft adskillige møder med Osborne, inden beslutningen blev taget.

Skatteundtagelsen gælder alle ikke-britiske atleter, men den er især møntet på Usain Bolt, der med undtagelse af OL ikke har konkurreret på britisk jord siden 2009, fordi det ville blive for dyrt for arrangørerne at betale hans honorar inklusive skat.

Londons Diamond League-stævne er tidligere blevet afholdt på Crystal Palace, men for at markere et års-jubilæum for OL flyttes det til det olympiske stadion, hvor man forventer, at der bliver udsolgt med 80.000 tilskuere, hvis det lykkes at lokke Bolt til London.

Den tredobbelte olympiske guldvinder får normalt omkring 250.000 dollars (1,4 mio. kr.) i honorar for at stille op, men de britiske skatteregler betyder, at han normalt skulle betale skat af hele sin årsindkomst – inklusive de store sponsorindtægter, hvis ikke finansministeren havde tilbudt frit skattelejde.

Det eneste problem er, at stævnet i London ligger kun 14 dage før VM i Moskva.

– Det er sent i forhold til VM, men det er London, og det er det olympiske stadion, så selvfølgelig er det attraktivt, siger Bolts agent Ricky Simms.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu