ANNONCE

Bombe eksploderet i opgang

16. september 2020 12:58 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

En person er set placere en mindre krysantemumbombe i en opgang.

Tirsdag aften blev Sydøstjyllands Politi og brandvæsnet kaldt ud til en brand i en opgang på Nyboesgade i Vejle.

Det skulle dog vise sig, at der var tale om noget lidt mere end det.

– I opgangen ligger der en madras, som vi mener, bliver antændt med en eller anden form for fyrværkeri, siger politikommissær Nicki S. Pedersen ved Efterforskningscenter Vejle til Newsbreak.dk.

En mindre bombe

Politikommissæren forklarer, at det endnu ikke er hundrede procent klarlagt, om der er tale om en raket eller en krysantemumbombe.

Dog tyder det mestendels på, at der er tale om en mindre krysantemumbombe, fortæller Nicki S. Pedersen.

– Jeg har før set video- og billedemateriale af krysantemumbomber, der sprænger og trykker vinduer ind eksempelvis, men det var der ikke noget af her, siger han.

Det skal nu vurderes, om det skal tjekkes nærmere af eksperter på området, der har større forstand på brande og eksplosive materialer.

Person set i opgangen

Politiet var talstærkt til stede i løbet af natten til onsdag, og politikommissæren kan da også oplyse, at det har været en lang nat.

Vidner har berettet om, at en person er blevet set i opgangen.

– Omkring klokken 21.45 eller 21.50 er en person set gå et stykke op i opgangen på Nyboesgade og antænde madrassen, der lå ude i opgangen, siger politikommissæren.

Ind til videre tyder det på, at der er tale om en personlig konflikt.

– Det er jo noget unormalt det her, og derfor kunne der godt være tale om en personlig konflikt. Men vi kan ikke sige noget om motivet endnu, siger Nicki S. Pedersen.

Beboere slukkede branden

Selv om det er en sag af alvorlig karakter, var der ikke nogen, der kom til skade. Men det var et held, mener politikommissæren.

– Det kunne sagtens være blevet rigtig farligt, siger han.

Beboere i opgangen opdagede hurtigt branden i madrassen og var begyndt at hælde vand på flammerne, allerede da politiet ankom.

I forbindelse med politiets efterforskning af opgangen, blev beboerne evakueret, mens opgangen og dele af arealet udenfor blev afspærret.

Onsdag er opgangen ikke spærret af længere.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu