Bombe på otte ton fundet i Kabul

15. marts 2013 13:12 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bombe på otte ton fundet i Kabul
Billede mangler

AFGHANISTAN: En lastbil pakket med sprængstof, som kunne have udløst en katastrofe, er blevet opdaget i udkanten af den afghanske hovedstad, Kabul.

 

Ifølge Reuters var sprængstoffet camoufleret i cementsække og udgjorde en bombe på næsten otte ton, hvilket ifølge de afghanske myndigheder ville være nok til at ødelægge alt inden for en radius på 1,5 kilometer. Der er tale om den største bombe fundet og uskadeliggjort overhovedet under de 11 års konflikt i landet.

»Man kan næsten ikke forestille sig, hvilken katastrofe den ville have udløst«, siger Shafiqullah Tahiri, talsmand for den afghanske sikkerhedstjeneste.

Bomben, som blev fundet onsdag, var blandt andet bygget op af kunstgødning og dieselolie, oplyser Reuters.

De samme ingredienser indgik i den bilbombe, som den norske terrorist Anders Breivik sprængte i Oslo den 22. juli 2011, men den var til sammenligning på 950 kilo.

Fundet af bomben blev gjort, efter at efterretningstjenesten var kommet på sporet, og da den blev opdaget, var den allerede forsynet med tændsnor og klar til detonering.

Ifølge oplysningerne kom sikkerhedsstyrker i ildkamp med terrorister fra Haqqani-netværket, som står i forbindelse med al-Qaeda, da bomben blev opdaget, og fem terrorister blev dræbt. To blev anholdt.

Oplysningerne om bombefundet er først blevet frigivet fredag, selv om fundet blev gjort allerede onsdag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu