ANNONCE

Bombealarm ved Triumfbuen: Finder ammunition

27. oktober 2020 17:21 | Af: Ritzau Fokus

Området blev evakueret.

Bombealarm ved Triumfbuen: Finder ammunition
En bombealarm fik evakueret området omkring Triumfbuen i Paris. Foto: Charles Platiau/Scanpix.

Eiffeltårnet og området omkring Triumfbuen i det centrale Paris blev tirsdag evakueret på grund af en bombealarm.

Under en sikkerhedsoperation fandt politiet en pose fyldt med ammunition.

Metrostationer i området er også blevet evakueret. Også parken omkring Eiffeltårnet blev kortvarigt evakueret.

To nyhedshjemmesider i Paris viste foto af en pose med forskellige typer af ammunition, som politiet havde fundet, inden bombealarmen blev afblæst.

Der har været flere falske bombealarmer i Frankrig i den seneste tid. I sidste uge blev hovedbanegården i Lyon evakueret og for en måned siden blev Eiffeltårnet lukket på grund af en bombetrussel.

Frankrig er i forhøjet alarmberedskab efter en 18-årig muslimsk mand halshuggede en lærer i en Paris-forsat tidligere i denne måned. Drabet var en reaktion på, at lærere havde vist tegninger af profeten Muhammed i undervisningen.

I Tyrkiet og i dele af den muslimske verden har der i de seneste døgn været protestaktioner mod Frankrig. Der opfordres blandt andet til at boykotte franske varer. Demonstranterne brænder samtidig en figur af, som skal ligne præsident Emmanuel Macron.

Fra andre steder i den muslimske verden lyder der tirsdag nye krav om en boykot af Frankrig.

Ifølge politiet i Bangladesh deltog 40.000 mennesker tirsdag i en demonstration i Dhaka, der er organiseret af et islamisk parti. Demonstranterne blev stoppet af betjente i kampudstyr, før de nåede helt frem til den franske ambassade i byen.

Præsident Macron har sagt, at han “ikke vil tage afstand til karikaturtegningerne”.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, har stillet sig i spidsen for en kampagne mod Frankrig. Han sagde i weekenden, at Macron burde “mentalundersøges”.

Det sker efter, at den franske leder har sagt, at islam i dag er en religion, som er i krise over hele verden. Macron har gjort det klart, at Frankrig skal styrke sekularismen i landet så politiske forhold kan diskuteres uafhængigt af religion. Han har advaret om, at der er “islamisk separatisme” i landet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu