ANNONCE

Bombeeksplosion tæt på FN-hotel

15. august 2012 12:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Bombeeksplosion tæt på FN-hotel
Billede mangler

En bombe er eksploderet i centrum af Damaskus onsdag tæt på et hotel, der bruges af FN’s observatører. Tre personer er blevet såret, oplyser syrisk stats-tv.
Bilbomben, som var placeret på en parkeringsplads bag hotellet, eksploderede i en tankvogn og sendte sorte skyer op i himlen over hovedstaden.
Syriens viceudenrigsminister, Faisal Mekdad, siger, at ingen af observatørerne er kommet noget til ved eksplosionen, hedder det videre i det statslige tv.
“Det er en kriminel handling, der har til formål at skade Syriens image”, citerer fjernsynet ham for.
Efterfølgende har oprørernes Frie Syriske Hær, FSA, påtaget sig skylden for angrebet, som havde til formål at ramme et operationelt møde i et lokalt militærhovedkvarter.
– FSA-operationen havde til formål at ramme et kontor for den lokale militærkommando med sprængstof, der var bestemt til at eksplodere under et møde mellem militærofficerer og den regeringsvenlige shabiha-milits, hvor de daglige operationer i Damaskus besluttes.
Det siger Meher Nuwaimi, der er leder af FSA’s koordineringskommando i Syrien, til nyhedsbureauet AFP.
Ud over at være hjemsted for militærkommandoens kontorer er området hjemsted for den syriske regeringshærs officerklub, en bygning, der tilhører det regerende Baath-parti, ligesom det heller ikke er langt fra militærkommandoen.
Video fra eksplosionsstedet, der er udsendt af den regeringsvenlige tv-kanal El-Ikhbariya, viser brandmænd, som oversprøjter en brændende, sprængt tankbil i nærheden af hotellet.
En række hvide FN-køretøjer, parkeret i nærheden, er dækket af støv.
Et øjenvidne siger, at eksplosionen indtraf omkring klokken 08.30 lokal tid (klokken 07.30 dansk tid), og at den ødelagde en bygning over for Dama Rose Hotel, hvor observatørerne bor. Men den syntes ikke at have beskadiget hotellet.
Kilde: Reuters

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu