Bombefund skaber frygt i Nordirland

4. marts 2013 14:06 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bombefund skaber frygt i Nordirland
Billede mangler

NORDIRLAND: Fundet af en varevogn lastet med hjemmelavede morterer og fire granater, der skulle anvendes i et angreb mod en politistation i byen Londerry i den britisk kontrollerede provins Nordirland, forstærker frygten for, at Nordirland er på vej ind i en ny voldsspiral.

 

Byen har tidligere har været scene for blodige opgør mellem voldelige protestantiske grupper og den katolske undergrundshær IRA, indtil en fredsaftale 1996 satte en stopper for volden.

De seneste måneder er uroen atter blusset op, og fundet af varevognen, hvis tag kunne skubbes tilbage, så mortererne uhindret kunne affyres, vækker stor uro.

»Det ville have været ensbetydende med massemord og store ødelæggelser, hvis angrebet var blevet gennemført,« siger politichef Stephen Cargan, til BBC.

Våbnene er så upræcise, at granaterne lige så godt kunne have ramt ned i de nærliggende huse.

Sinn Fein, det største nationalistparti og tidligere IRAs politiske gren, har taget afstand fra angrebsbestræbelserne med en erklæring om, at der i det 21. århundrede ikke er plads til den slags folk.

Omkring 100 privathjem er blevet evakueret efter fundet af varevognen, og tre mænd er arresteret, en af dem opholdt sig i varevognen, og en sad på en motorcykel i nærheden.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu