Bomberegn i Irak koster 46 livet

15. april 2013 19:05 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bomberegn i Irak koster 46 livet
Billede mangler

IRAK: Flere bombeangreb i Irak har mandag kostet 46 mennesker livet og såret op til 300 personer, meddeler landets myndigheder ifølge flere internationale medier. Mandagens tabstal gør dagen til den mest dødelige siden 19. marts i år.

 

I alt har mindst 16 bilbomber og tre vejsidebomber ramt syv irakiske byer, heriblandt hovedstaden Bagdad, oplyser sikkerheds- og hospitalskilder, der også henviser til angreb i sidste uge.

Mandag dræbte to bilbomber mindst to personer og sårede 17 andre ved indgangen til Bagdads internationale lufthavn.

»To køretøjer nåede frem til indgangen af lufthavnen, hvor de blev parkeret. Mens vi var i færd med den rutinemæssige kontrol, eksploderede de to biler med kort mellemrum. To personer, der var på vej ind i bygningen, blev dræbt,« siger en politikilde ifølge Reuters.

Ud over bilbomberne ved lufthavnen detonerede yderligere seks bomber rundt omkring i byen.

Tidligere på dagen kostede bilbomber i to andre irakiske byer seks mennesker livet og sårede 74 andre, oplyser AFP.

I Tuz Khurmatu nord for hovedstaden Bagdad detonerede tre bilbomber med korte mellemrum og dræbte seks personer og sårede 67, mens bomber i seks biler i den nordlige by Kirkuk eksploderede og dræbte fem og sårede 44 mennesker.

Ingen har påtaget sig ansvaret for angrebene, der kommer forud for lørdagens valg, men militante Sunni-muslimer med forbindelse til terrororganisationen Al-Qaeda formodes at stå bag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu