ANNONCE

Bomberyddere i midtby-aktion

17. juni 2020 20:24 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Bomberydderne fra hæren blev tilkaldt, da en gammel granat blev fundet.

En magnetfisker fik sat gang i det helt store apparat onsdag eftermiddag. Vedkommende, der stod og fiskede i Silkeborg Langsø, fik nemlig pludselig en gammel granat på “krogen”, forklarer Midt- og Vestjyllands Politi til Newsbreak.dk.

Fundet fik nemlig sat gang i en større aktion, der først og fremmest betød, at politiet måtte rykke ud. Efter ganske kort tid blev det besluttet at rådføre sig med Hærens Ammunitionsrydningstjeneste (EOD), der besluttede at komme til stedet.

I ventetiden bevogtede politiet stedet, oplyser vagtchef Allan Riis fra Midt- og Vestjyllands Politi. Der er tale om et rekreativt skovområde, hvortil man kan komme via en bro for enden af Hostrupsgade i det centrale Silkeborg.

– Granaten er meget rusten, og det er ikke muligt for EOD at be- eller afkræfte, om granaten er armeret. Derfor beslutter folkene at destruere den ude på stedet, siger vagtchefen til Newsbreak.dk.

Af samme grund bliver et endnu større område spærret af – for at sikre, at ingen skulle kunne komme til skade i forbindelse med destruktionen, der foregår ved en sprængning. Selve afspærringen står politiet for, og derfor har silkeborgensere altså kunnet se en række politifolk og -biler i området.

Efter en succesfuld destruktion bliver aktionen afsluttet ved 15-tiden, lyder det fra Riis.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu