Bondo: Hysterisk spareiver skader folkeskolen

7. maj 2012 12:15 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Bondo: Hysterisk spareiver skader folkeskolen
Billede mangler

Den stadigt stigende forskel mellem karakterniveauet i folkeskolen og på landets privatskoler forværres yderligere af de nuværende massive kommunale nedskæringer landet over.
Det siger formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, som reaktion på en ny kortlægning af eksamenskarakterer, som Ugebrevet A4 har gennemført.
Den viser, at privatskolernes karaktergennemsnit ligger over folkeskolernes i 68 af landets kommuner mod 24 kommuner for tre år siden – og forskellen er stærkt stigende.
Lærerforeningen er på linje med flere eksperter stærkt bekymret for, at udviklingen accelererer mod stigende udhuling af folkeskolen og voksende elevflugt af de stærkeste elever til privatskolerne.
– Det stigende skel mellem privatskoler og folkeskoler en kæmpe udfordring for hele det danske samfund, siger Anders Bondo og fortsætter:
– Alligevel spares der massivt på folkeskolen. På to og et halvt år er der nedlagt otte procent af lærerstillingerne, mens elevetallet kun er faldet med to en halv procent. Kommunerne er grebet af en hysterisk sparemani og har sparet seks milliarder kroner mere, end de har aftalt med regeringen.
Han peger på, at når det rammer folkeskolen med dårlige service, så begynder de ressourcestærke forældre at kigge sig rundt efter et bedre tilbud.
– Og så smuldrer opbakningen til den fælles attraktive folkeskole for alle danske børn endnu mere. Sker det, så mister vi noget fantastisk vigtigt, siger Anders Bondo Christensen.
Han opfordrer derfor politikerne til at se situationens alvor i øjnene.
– De besparelser, vi oplever nu, ser vi først de fulde samfundsmæssige konsekvenser af om nogle år, men så bliver de til gengæld også alvorlige, siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu