Bondo: Lockout kan kaste skolen ud i kaos

28. februar 2013 13:26 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bondo: Lockout kan kaste skolen ud i kaos
Billede mangler

Den lockout, som Kommunernes Landsforening har varslet over for landets folkeskolelærere torsdag, bidrager ikke til at skabe en bedre skole.

 

Sådan lyder reaktionen fra formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, som frygter, at folkeskolen kan blive kastet ud i »kaos«.

»Med KLs lockout-varsling styrer vi nu mod en ødelæggende konflikt i folkeskolen. De første ofre vil være folkeskolens elever og deres forældre, hvis skolerne lukker ned. Men den virkelige taber risikerer at blive folkeskolen som helhed. Man skaber ikke engagerede, begejstrede og ansvarsfulde lærere, som er fundamentet for en stærk folkeskole, på ruinerne af en ødelæggende og meningsløs konflikt,« udtaler Anders Bondo Christensen i en pressemeddelelse.

Han opfordrer arbejdsgiversiden til at finde tilbage til forhandlingsbordet, så der kan findes en løsning på stridspunktet om lærernes arbejdstid uden en lockout.

»KLs lockout er en hel unødvendig optrapning i forhold til de forhandlinger, som er i gang. Jeg anser langt fra mulighederne for at nå frem til et forlig for at være udtømte. Derfor vil jeg endnu en gang opfordre KL til at komme tilbage til forhandlingsbordet. Vi skal bruge alle tænkelige muligheder for at nå frem til en aftale til gavn for folkeskolen og elevernes undervisning,« siger Anders Bondo Christensen.

Lockouten er varslet til forligsinstitutionen og træder i kraft fra 1. april.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu