ANNONCE

Bondo: Samarbejde kan nedbringe frafald

2. august 2012 15:27 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Bondo: Samarbejde kan nedbringe frafald
Billede mangler

Folkeskolen og ungdomsuddannelserne skal arbejde bedre sammen, hvis man vil forhindre, at flere hundredetusinde unge går i stå efter endt afgangseksamen fra folkeskolen.
Det mener i hvert fald formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.
– 98 procent af alle unge starter på en ungdomsuddannelse, men desværre dropper mange ud igen. Hvis uddannelsesinstitutionerne meldte tilbage til os med konkrete årsager til, hvorfor en ung er droppet ud, så kunne vi kunne samle det i et målrettet 10. klassesforløb til den enkelte, siger han.
En ny analyse fra AE, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, viser, at mere end 200.000 unge ikke har en uddannelse ud over folkeskolen, og tre ud af fire af dem har stået uden for uddannelsessystemet i mindst tre år.
– Et tættere samarbejde har længe været vores bedste forslag til at bringe frafaldet ned. På den måde kunne vi få besked om, hvad den unge mangler, siger Anders Bondo Christensen.
Men der skal dog mere og andet til end blot et bedre samarbejde på tværs af uddannelsesniveauer.
– Der er selvfølgelig også andre ting, der gælder, såsom praktikpladser, ordentlige studiemiljøer og gode undervisere, slutter Bondo Christensen.
Analysen viser, at det kun er 64.500 af de unge, der hverken har en uddannelse eller har været i gang inden for seneste 3 år, som er i beskæftigelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu