Bondo: Vi har afværget de værste angreb

16. februar 2013 16:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bondo: Vi har afværget de værste angreb
Billede mangler

Formanden for de kommunalt ansattes forhandlingsfællesskab KTO, Anders Bondo Christensen, er lettet over lørdagens forlig og fremhæver, at det først og fremmest er lykkes ham at få arbejdsgiverne til at droppe en lang række hovedkrav. Det skriver Berlingske.

 

»De her forhandlinger er ligeså meget et spørgsmål om, hvad vi har undgået. Blandt andet ville kommunerne jo fjerne den særlige beskyttelse mod fyring, som de tillidsvalgte har, hvilket for os slet ikke giver nogen mening. Netop i en krisetid er det afgørende, at medarbejderne er repræsenteret på arbejdspladserne«, siger han og peger samtidig på, at arbejdsgiverne droppede kravet om at bestemme, hvornår de ansatte må holde deres sjette ferieuge.

»Men vi lykkedes også med at få arbejdsgiverne til at indføre muligheden for delpension. På den måde har vi sikret, at ansatte kan gå ned i tid, når vi politikerne har bestemt, at vi skal blive længere på arbejdspladsen,« siger han til Berlingske.

Fagforeningerne måtte dog også frafalde nogle af deres krav, blandt andet i forhold til ansatte i løntilskud og praktik, som fagforeningerne længe har mistænkt for at være ren gratis arbejdskraft.

»Men alt i alt er jeg glad for, at vi har lavet en aftale, hvor vi giver vores medlemmer mere tryghed,« siger han og henviser til den tryghedspulje, de også fik arbejdsgiverne med på.

KTO-formanden er også formand for Danmarks Lærerforening og skal de næste to uger forhandle særskilt om lærernes arbejdstid med KL.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu