Endnu en top-rytter indrømmer: Dopede mig i ti år

6. marts 2013 09:00 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Endnu en top-rytter indrømmer: Dopede mig i ti år
Om kun et par måneden bliver rapporten fremlagt. Arkivfoto: Colourbox.

Endnu en tidligere Rabobank-stjerne står frem og erkender doping. Nu er det bare Rolf Sørensen, Erik Dekker og Oscar Freire, der mangler.

 

Michael Boogerd var gennem en lang karriere en af hollandsk cykelsports største profiler. Siden han stoppede karrieren i 2007, har han været mål for en lang række af beskyldninger om doping-misbrug, men han har hele tiden benægtet. Lige indtil nu hvor han omsider mener, at tiden er kommet til at se sandheden i øjnene og stå frem i et interview, der vises onsdag aften på hollandsk tv.Her indrømmer Boogerd, at han gennem 10 år af sin karriere fra 1997 til 2007 skød ulovlige genveje gennem brug af epo, bloddoping og cortison-indsprøjtninger.

Han hævder dog, at han aldrig brugte doping under Tour de France, som han gennemførte i alt 11 gange med to etapesejre og en samlet femteplads som bedste resultater. I karrieren vandt han desuden Amstel Gold Race, etapeløbet Paris-Nice samt tre hollandske mesterskaber.

– Det var i perioder, normalt træningsperioder, hvor jeg forberedte mig på konkurrencer. Jeg har altid kørt touren ren, siger den i dag 40-årige Boogerd, der siden han stoppede, har fungeret som ekspertkommentator på både hollandsk og belgisk tv.

Han begyndte med at bruge epo i 1997, men han gik hurtigt over til at få blodtransfusioner i stedet, fordi han var bange for at blive afsløret.

– På et tidspunkt blev det nemmere at opdage, så jeg gik over til noget andet.

Boogerd bekræfter, at han har været kunde hos den østrigske bloddoping-formidler og agent Stefan Matschiner.

– Jeg gjorde det. Jeg fløj til Wien, og jeg fik blod tappet for senere at få det tilbage igen.

Men han afviser, at han har været i kontakt med kendte doping-læger som Francesco Conconi, Michele Ferrari og Eufemiano Fuentes. Han vil dog ikke afsløre, hvem der har hjulpet ham.

– Jeg nævner ingen navne. Jeg undersøgte det selv, det var mit ansvar, mit valg.

Boogerd er den sidste i en række af tidligere Rabobank-ryttere, der har erkendt at have dopet sig gennem karrieren. Af det store navne på holdet, der har stoppet karrieren, er det stort set kun Rolf Sørensen, Erik Dekker og Oscar Freire, der mangler at stå frem og indrømme doping-misbrug.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu