ANNONCE

Bor et af verdens dyreste steder: Sådan har par sluppet for husleje i seks år

17. januar 2017 10:01 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

De bor i et af New Yorks dyreste nabolag kvit og frit.

Bor et af verdens dyreste steder: Sådan har par sluppet for husleje i seks år
Parret bor i Chelsea distriktet på Manhattan. Arkivfoto: SCANPIX

Den her familie har fundet en måde at slippe for at betale den dyre husleje, der er på Manhattan midt i New York.

Der er nemlig et hul i loven.

Zachary Bennett og Karen Nourse har sammen med deres børn boet gratis de seneste seks år, da de har nægtet at betale husleje. Egentlig har lejligheden, de bor i, en husleje på 33.000 kroner om måneden. Men parret påstår, at der er et hul i loven, der fritager den fra de træls regninger.

33.000 i husleje

Familien påstår, at siden bygningen ikke er certificeret til beboelse, skal de ikke betale husleje. Ifølge et søgsmål mener deres udlejer omvendt, at de nu skylder 2,8 millioner kroner i manglende leje samt elektricitetsregninger.

Selvom andre familier boede i højhuset på ni etager, da familien flyttede ind, er de andre etager nu optaget af virksomheder.

I USA findes en ukendt lov, der hedder “Loft Law”. Loven beskytter folk, der bord i ulovlige fabriks- og kommercielle bygninger.

Bygningen er ulovlig

Lovgivningen, der blev udvidet i 2010, blev lavet for at forbedre brandsikkerheden. Men ifølge familiens advokat, Margaret Sandercock, beskytter den familien imod at skulle betale husleje.

– Den her bygning overholder ikke loven. Derfor har ejeren ikke ret til at indsamle husleje, og mine klienter er derfor ikke tvunget til at betale husleje, fortæller Sandercock.

Men udlejerens advokat, Harry Shapiro, understreger at parret skal betale husleje, da den omtalte lov kun gælder ved bygninger, hvor der mindst bor tre forskellige husstande.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu