Bordel-par må fire år i fængsel

11. marts 2013 10:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bordel-par må fire år i fængsel
Billede mangler

En stor sag om bordeldrift og menneskehandel har efter et år fundet sin afgørelse ved Retten i Viborg, og det var med hårde straffe til de implicerede. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

 

Den 46-årige Jan Birger Olesen og hans 34-årige brasilianske kone, Liceane Bastia da Silva, er begge kendt skyldig i rufferi med drift af 15 bordeller i Jylland samt to tilfælde af menneskehandel med prostituerede. Straffen blev for begges vedkommende fire års fængsel, og den brasilianske kvinde udvises af Danmark for bestandig.

En 48-årige kvinde, som har relationer til Jan Birger Olesen, fik ifølge Viborg Stifts Folkeblad et års fængsel for sin andel i bordeldriften. Den var af mere praktisk art med at indtale telefonsvarere til bordellerne, lave prisskilte, betale regninger og ikke mindst at have en konto, hvorfra Jan Birger Olesen i hendes navn kunne finansiere kontante betalinger for en bil på danske plader og et kolonihavehus i Hirtshals.

Retten vurderer, at bordelparret har haft en indtjening på fire millioner kroner ved at huse 35-40 prostituerede i en periode på op til fire år. Kvinderne i de 15 bordeller skulle betale 1200 kroner om dagen, uanset indtjening.

Alle ankede dommene til frifindelse bortset fra de punkter, de havde erkendt.

Med dommen følger ifølge Viborg Stifts Folkeblad også, at der konfiskeres store kontantbeløb. Det drejer sig om de fire millioner, som der er tjent på bordeldrift. Foreløbig drejer det sig om store kontantbeløb fundet flere forskellige steder.

Jan Birger Olesen og Liceane Bastia da Silva kærede begge en kendelse om, at de skal sidde varetægtsfængslet frem til ankesagen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu