Borgen vinder Bafta-pris foran Forbrydelsen

27. maj 2012 23:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Borgen vinder  Bafta-pris foran Forbrydelsen
Billede mangler

DR’s dramaserie “Borgen” vinder den prestigefyldte britiske Bafta-pris for bedste udenlandske tv-serie.
 
Den slog blandt andet en anden DR-serie, nemlig “Forbrydelsen II” samt den amerikanske komedieserie “Modern Family” og den australsk tv-serie “The Slap”.
Bafta regnes for en af de fornemste priser inden for tv.
Serien er skrevet af Adam Price og har Sidse Babett Knudsen i hovedrollen som statsminister Birgitte Nyborg. Serien følger arbejdsliv og privatliv hos et blandet persongalleri med tilknytning til Folketinget og Christiansborg.
– Med “Borgen” er det lykkedes Adam Price og holdet bag at skabe et dramatisk værk om dansk politik, som både danskere og folk i udlandet kan identificere sig med, siger producent Camilla Hammeric i en pressemeddelelse.
– “Borgen” er resultatet af et gigantisk holdarbejde, og denne pris går til alle, der har været involveret i projektet, siger hun.
Fiktionschef Nadia Kløvedal Reich fra DR Fiktion kalder det “fantastisk”, at DR med “Borgen” følger i kølvandet på “Forbrydelsen”, der vandt i 2010, og for andet år i træk gør sig gældende i den internationale konkurrence om at være bedste tv-serie.
– Det vidner om væsentligheden af at have en fiktionsafdeling, der skaber rammerne for kontinuitet i udvikling og produktion af tv-serier.
– Borgen repræsenterer mod og vilje til at fortælle en vedkommende historie om danskernes liv – politisk såvel som privat – og gør det på en underholdende måde, der rækker ud over Danmark, siger hun.
Ud over “Forbrydelsen” og nu altså “Borgen” har “Babettes gæstebud” vundet Bafta-prisen for bedste ikke-engelsksprogede film i 1988.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu