Borgerlige raser mod hurtige skilsmisser

6. marts 2012 12:16 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Borgerlige raser mod hurtige skilsmisser
Billede mangler

Det er en hån imod ægteskabet som institution, hvis man kan blive skilt med det samme.
Sådan lyder det fra flere borgerlige partier i Folketinget, efter socialminister Karen Hækkerup (S) har meldt ud, at hun vil revidere ægteskabsloven, der betyder, at det i dag oftest tager par et halvt eller helt år for at blive skilt.
Men netop den ventetid er vigtig, lyder det fra De Konservative.
“Jeg synes ikke, at det er en nogen god idé, at vi fjerne den tænkepause, der er,” siger partiets familieordfører Tom Behnke til Newspaq.
“Ægteskabet er for mig en institution her i samfundet, som man indgår efter grundig overvejelse. Og så skal man ikke kunne hoppe ud af det bare fordi, man har en dårlig dag,” understreger han videre.
Også Dansk Folkeparti er stærkt imod mulige ændringer.
“Hvis man kan gå ind og få en hurtig skilsmisse, kan man også gøre det i en oprevet tilstand, hvilket rigtig mange par bringer på banen under skænderier, og det er rigtig problematisk,” forklarer partiets familieordfører Mette Hjermind Dencker.
Ifølge Karen Hækkerup er den nuværende skilsmisselov fuldstændig forældet, men det er den af en grund, mener Tom Behnke.
“Jeg ved jo godt, at jeg lyder meget støvet, kedelig og gammeldags, når jeg siger det, jeg gør. Men det er jo ligesom at køre på motorvej, så kan man jo heller ikke bare køre af, når man har lyst, så er man nødt til at vente til næste afkørsel,” siger familieordføren.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu