ANNONCE

Borgerlige sabler Radikalt forslag om nyt fag

11. januar 2012 15:57 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Borgerlige sabler Radikalt forslag om nyt fag
Billede mangler

Nej, nej, nej og nej.
Reaktionen er klar fra de borgerlige partier til De Radikales nye forslag om at indføre et medborgerskabsfag i folkeskolen.
Faget skal give de unge viden om privatøkonomi og demokrati, så de ikke ender med en bautasten af gæld om livet på grund af hurtige kviklån.
“I udgangspunktet bakker vi ikke op om, at man skal til at opfinde nye fag i den retning. Jeg mener, at det allerede er en del af matematik- og samfundsfagsundervisningen,” siger Venstres folkeskoleordfører Karen Ellemann til Newspaq.
Hun er enig med undervisningsminister Christine Antorini (S) i, at privatøkonomi og demokrati med fordel kan integreres i eksisterende fag frem for at mutere til et nyt punkt på skoleskemaet.
“Jeg synes, at man ser ganske glimrende eksempler rundt om i folkeskolerne. Senest har vi set et tiltag med, at den lokale bank kommer og hjælper med den del af undervisningen, så jeg mener, at alle mulighederne allerede er der i dag,” siger Karen Ellemann.
Også i Dansk Folkeparti vendes tommelfingeren til et spritnyt fag på skoleskemaet nedad.
“Et nyt fag i skolen ser vi i Dansk Folkeparti ikke nogen grund til at have. Vi ser dog positivt på indholdet i forslaget om undervisningen, for det har mange unge brug for,” siger børne- og undervisningsordfører Alex Ahrendtsen.
Han peger på, at eksempelvis seksualundervisning er en del af undervisningen i folkeskolen, men ikke er et selvstændigt fag.
Det er Folketingets mindste parti De Konservative enig i.
“Det er for smalt til at oprette et helt nyt fag. Men jeg støtter ideen om, at for eksempel banker kommer ud og helt neutralt uden reklame lærer eleverne om lån og økonomi,” siger børne- og undervisningsordfører Mai Henriksen.
Liberal Alliance er ikke med i folkeskoleforliget, men er som udgangspunkt modstander af et nyt fag i folkeskolen. I stedet for flere fag, bureaukrati og regler, mener det liberale parti, at unge skal gives mere ansvar.
“Vi har statslig morgenvækning, morgenmad og psykologhjælp til de unge. Vi holder hånden alt for meget under de unge – jeg vil opfordre De Radikale til at se på, hvordan man hjælper de unge med at blive aktive medborgere. Det gør man ved at give mere ansvar – ikke ved at lave et nyt fag,” siger børne- og undevisningsordfører Merete Riisager.
Venstre er enig i, at man ikke må glemme det personlige ansvar i iveren efter at undevise sig til at undgå, at unge havner i problemer.
“Jeg mener helt klart, at man som ansvarsfuld samfundsborger har en pligt til at sætte sig ind i, hvilke dyre forbrugslån man tager. Og så skal man altså ikke glemme forældrenes ansvar for børnenes opvækst,” siger hun.
Venstre er sammen med Socialdemokraterne, De Konservative, SF, De Radikale og Dansk Folkeparti en del af folkeskoleforliget.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu