Borgerlige sælger sig dyrt i energiforlig

20. marts 2012 17:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Borgerlige sælger sig dyrt i energiforlig
Billede mangler

De borgerlige har fået adskillige indrømmelser i forbindelse med de igangværende forhandlinger om en ny energiaftale frem mod 2020.
Men her til eftermiddag står Venstre og Konservative endnu engang på bagbenene.
Hovedproblemet er, at regeringen i for høj grad sætter sin lid til vindenergi, forklarer finansordfører Peter Christensen (V).
“Biogas eksempelvis bidrager jo også til vores fælles klimamål. Og så er man ikke så afhængig af, at det blæser. Dermed vil man også indfri nogle af vores bekymringer, som iøvrigt deles af De Økonomiske Vismænd,” siger han til en lille gruppe reportere på Christiansborg.
Klokken 14 tirsdag eftermiddag skulle forhandlingerne om landets energiforsyning være fortsat, men klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) modtog i sidste øjeblik et afbud fra Venstre.
Peter Christensen afdramatiserer dog situationen, da han bliver spurgt, hvorfor forhandlingerne er sat på pause.
“Det er klart, vi er uenige (…) men det er ikke et konfliktemne,” påpeger han.
Enhedslisten kan dog ikke se det sjove i de borgerliges taktik i energiforhandlingerne. Venstre spiller narrespil, lyder det.
“Venstre holder ikke bare regeringen for nar i energiforhandlingerne. Også befolkningen og erhvervslivet ofres i Venstres taktiske spil,” udtaler Per Clausen, energiordfører for Enhedslisten, i en pressemeddelelse.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu