ANNONCE

Borgerne er splittet i sag om borgmester

12. marts 2021 17:37 | Af: Morten Hermansen, redaktion@newsbreak.dk

Der var en noget blandet stemning blandt fredericianerne, når de blev spurgt til, hvad de mener om deres tidligere borgmester er politianmeldt

-Gå ind og få ordnet det korrupte møghus, råber en gal mand, mens han peger på rådhuset ved siden af.

Se, hvad borgerne i Fredericia mener om sagen i galleriet ovenfor

Både den tidligere borgmester og kommunaldirektør er blevet politianmeldt, da en advokatundersøgelse afgjorde, at de havde en nær relation.

Når man taler med Fredericias borgere, tegner der sig et blandet og noget mudret billede af den nu afgåede borgmester. Uforståelighed, irritation, sympati og vrede er blandt de følelser, der kommer frem.

Den komplekse sag rummer en fyret kommunaldirektør, en borgmester som forlod sin post og nu også en politianmeldelse. I dag fik offentligheden indblik i, hvad der er sket siden en advokatundersøgelse gik i gang i december.

Borgernes indtryk af den afgående borgmester spænder mellem at han var sympatisk til magtbegærlig.

Fakta

Sagen kort

Sagen begyndte i december sidste år, da det kom frem, at daværende borgmester i Fredericia Jacob Bjerregaard angiveligt har udnyttet sin position ved at få en byggegrund under gunstige forhold og til en favorabel pris.

Da en advokatundersøgelse skulle afgøre, om borgmesteren havde udnyttet sin position, blev både kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe samt økonomi- og personalechef Tommy Abildgaard hjemsendt.

Derudover er det senere kommet frem fra 16 chefer, at de har oplevet et dårligt arbejdsmiljø i den tid, de har arbejdet under borgmester Jacob Bjerregaard.

Læs også: Viceborgmesters værste frygt: Politianmeldelse og Politianmeldelse og fyring i skandalekommune.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu