ANNONCE

Louise Borglit brutalt myrdet i park: Hos politiet undrer man sig over dette

4. november 2017 06:10 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Efter 700 afhøringer og et væld af mandetimer, står politiet et frustrerende sted.

Det er fredag aften. Klokken er 19.31, og telefonen ringer hos Susanne Borglit. En kvinde spørger Susanne, om hun ejer en golden retriever, og da Susanne svarer ja, får hun en politimand i røret.

Politimanden står i Elverparken i Herlev, tæt på den lejlighed, Susanne bor i med mand, børn og søsteren Louise Borglit. Han beder Susanne komme ned i Elverparken, hvor søsteren Louise Borglit ligger på jorden. Armene er spredt ud til siden – hun ligger i en dynge af våde blade.

Det er 4. november 2016 og i dag ét år siden, at Louise Borglit blev myrdet af en ukendt gerningsmand.

Louise Borglit var ude og gå tur med hunden Maggie, en golden retriever, da hun mødte sin drabsmand. Hun havde selv tilbudt at lufte hunden i vaskeægte dansk efterårsvejr, der var så grelt, at hun endte med at låne svogerens regntøj med tilhørende gummistøvler.

– Gå nu, hvor der er lys, siger Susanne Borglit til sin gravide lillesøster – ifølge TV2. Louise gav hende et kys på kinden og gik afsted. Det var sidste gang, de to så hinanden i live.

Maggie løb alene rundt i parken

Herlev er en forstad til København med mere end 28.000 indbyggere. Elverparken dækker et stort, grønt område, og ligger syd for Herlev Hospital.

Det var mørkt, 4. november 2016, og der var ikke fyldt med mennesker i parken. Sikkert er det dog, at en kvinde gik ad Tornerosevej nær Elverparken.

Vidnet har talt med TV2 om det, hun oplevede 4. november 2016.

– Da jeg træder ud på vejen, hører jeg det første skrig inde fra parken, og jeg standser op og tænker: “Hvad var det? Var det unge mennesker, der pjattede og skreg for sjov, eller hvad sker der?” Da jeg kommer over på den anden side af gaden, hører jeg det næste skrig. Et langt og hjerteskærende panisk skrig, der har indprentet sig hos mig, og som jeg aldrig vil glemme, fortæller det kvindelige vidne til ‘Station 2 Efterlyst’.

Kort efter de sidste skrig så kvinden en mand, der kom løbende ud fra parken. De stod ansigt til ansigt med hinanden, og vidnet valgte nu at løbe fra stedet. Da hun vendte sig om, var manden væk. Han havde et smalt ansigt.

Michael Hudlebusch gik tur inde i parken med en veninde. De gik ad Snedronningevej, videre ned ad Ederlandsvej, der krydser parken. Her mødte de hunden Maggie, der kom hen til dem.

Holder sig fra parken i dag

Det var Michael og veninden, der fandt Louise Borglit. Det var dem, der forsøgte at give hende hjertemassage, og det var veninden, der lidt over 19.00 ringede til alarmcentralen.

Kvinden ringede også efterfølgende til Susanne og spurgte, om hun ejede en golden retriever. Det var her, Susanne fik en betjent i røret og blev bedt om at skynde sig ned i parken.

Hun bor kun 50 meter fra Elverparken med sin mand og parrets to børn på otte og 11 år. Men hun kommer ikke i parken i dag.

– Jeg går udenom. Også når jeg skal hente børnene i skole. Jeg går der heller ikke i mørke. Men vi kommer ikke til at flytte. Vi er jo glade for at bo her. Vi er glade for naboerne og netværket her. Man må prøve at se, om det ikke går. Og om man på et tidspunkt igen synes, at man kan gå derned, forklarer Susanne Borglit til Ekstra Bladet.

700 afhøringer

Sagen om drabet på Louise Borglit bliver den dag i dag efterforsket af politiet, der dog bruger mindre og mindre mandskab på den. Det er desværre fordi, der ikke sker det store med efterforsknignsarbejdet.

Politiet har afhørt mere end 700 personer i sagen, og man har undersøgt mere end 40 knive. Man har været gennem området, der udgør parken, med tættekam, og alligevel er man mere eller mindre der, man startede for et år siden.

– Stedet taget i betragtning, og de ressourcer vi har brugt på sagen, så er det usædvanligt, gerningsmanden stadig ikke er fundet, har efterforskningsleder Ole Nielsen fra Københavns Vestegns Politi sagt til TV2 Lorry.

Han og hans kolleger er efterhånden nået til den konklusion, at sagen ikke bliver opklaret uden hjælp udefra.

– Det er klart, at vi skal have hjælp udefra nu for at komme videre. Drabssager bliver aldrig lagt endegyldigt på hylden, men der bliver droslet ned efterhånden. Vi kan ikke begynde bare at kigge ud i luften, har Ole Nielsen sagt til TV2 Lorry.

Der er stadig efterforskere tilknyttet sagen, men i sidste ende er der noget, der tyder på, at sagen skal løfes med hjælp fra offentligheden.

– Er der folk, der har været i Elverparken den fredag, som endnu ikke har haft kontakt til politiet, så vil vi gerne tale med dem også, eller hvis nogen kender noget til Louise, som ingen andre kender til, så vil vi også gerne vide det, siger Ole Nielsen til TV2 Lorry.

Det seneste spor

Det er ikke løgn, når man fra politiet hører, at de stadig arbejder med sagen. Så sent som 2. november 2017 blev der påny skabt opmærksomhed om drabet. Det skete, da Københavns Vestegns Politi offentliggjorde et videoklip, der formentlig er af den mand, politiet meget, meget gerne vil tale med i sagen.

Det er ikke sikkert, at der er tale om gerningsmanden, men det er sikkert, at politiet aldrig har hørt fra manden, og at man virkelig gerne vil høre fra ham.

– Vi offentliggør sekvensen, fordi vi håber, at den – sammen med den øvrige omtale – kan styrke interessen for sagen og få borgerne til at overveje meget grundigt, om de er i besiddelse af oplysninger, der kan være relevante i forhold til en pågribelse af gerningsmanden siger vicepolitiinspektør ved Københavns Vestegns Politi, Peter Malmose, i pressemeddelelsen.

Han er sikker på, at der er nogen, der ved noget, de burde fortælle politiet.

– Det vigtige er, at man står frem. Det gælder selvfølgelig også, hvis man ikke har en afgørende viden selv, men man er bekendt med, at andre måske har det. Vi kan ikke understrege det nok: Ved du noget, der kan være relevant for opklaringen af denne sag, så fortæl os om det, siger Peter Malmose i pressemeddelelsen.

15 henvendelser efter efterlysning

Da Københavns Vestegns Politi havde udsendt den seneste efterlysning 2. november, gik der ikke mange timer, før man kunne konstatere, at man havde fået mere end 15 nye henvendelser fra offentligheden.

I går, fredag, 3. november, kunne man derfor konstatere hos politiet, at man har fået et tip ind om en navngivet person, man nu er ved at kigge efter i sømmene. Om det fører noget med sig, det er uvist, og det betyder ikke, at man hos politiet ikke ønsker at høre fra vidner, tværtimod.

Vidner skal ringe til politiet

Den mand, der blev set nær gerningsstedet kort tid efter, at Louise Borglit blev dræbt, har aldrig selv henvendt sig til politiet. Han har ellers været efterlyst siden 5. november 2017, uden resultater.

– Efterlysningen har givet rigtig mange forskellige bud på, hvem denne person kan være, men det er desværre ikke lykkedes for politiet at identificere ham, og vi har endnu ikke talt med ham, har Ole Nielsen sagt til TV2 Lorry.

Fakta

Mordet på Louise Borglit

– Louise Borglit var 32 år gammel og gravid i ottende måned, da hun blev dræbt 4. november 2016.

– Louise blev fundet af forbipasserende, og der blev ringet 112 19.14.

– Hun blev erklæret død 13.36 og døde af forblødning som følge af adskillige stiklæsioner. Politiet ved den dag i dag ikke præcist, hvad Louise blev dræbt af.

– Hun blev dræbt der, hun blev fundet.

– Politiet har undersøgt 46 knive i forbindelse med sagen. Drabsvåbnet er ikke fundet.

– Politiet har afhørt over 700 personer i forbindelse med sagen. Politiet leder stadig efter vidner, der kan hjælpe med at få sagen opklaret.

Kilde: TV2 Lorry.

Manden og knivene er ikke det eneste, der har været efterlyst i forbindelse med drabet på Louise Borglit, men det er de to ting, politiet den dag i dag efterforsker målrettet.

Hvad er motivet?

Kriminalsager bliver opklaret ved, at politiet besvarer spørgsmål, der er centrale for efterforskningen. Når det kommer til drabssager, er det relevant at stille spørgsmålet, hvorfor. Hvorfor blev Louise Borglit myrdet? Hos politiet er man ganske sikker på, at det spørgsmål er blandt årsagerne til, at Louises morder stadig er på fri fod.

– En væsentlig udfordring har været den, at politiet ikke med sikkerhed har kunnet afdække motivet. Vi ved derfor ikke, hvorfor hun blev udsat for denne modbydelige forbrydelse. Det billede, som politiet har tegnet af Louise og hendes liv, har ikke givet anledning til at tro, at nogen ville udsætte hende for et så modbydeligt overgreb. Gerningsstedet indeholdte meget få spor, og der var ingen vidner til drabet, fortæller Ole Nielsen.

Familien kommer ikke videre

Fordi sagen ikke er lukket, her et år senere, sidder der også pårørende, der fortsat har svært ved at komme videre i livet. Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at komme i kontakt med Susanne Borglit. Hun har tidligere udtalt sig til andre medier om sagen, og så sent som sidst i oktober, talte hun med TV2 Lorry.

– Det er svært at komme videre, når der ikke er en opklaring, og når man ikke aner, hvorfor det her skulle ske, og hvorfor lige hende, siger Susanne Borglit til TV2 Lorry. Til Ekstra Bladet har hun gjort det klart, at det stadig er svært at forholde sig til sagen, fordi familien aldrig får ro. Fordi Louises morder er på fri fod.

Fakta

Manden med det tynde ansigt

Politiet har siden dagen efter, Louise Borglit blev fundet myrdet, efterlyst en mand, der den dag i dag ikke har henvendt sig til – eller er blevet fundet af – politiet.

Manden har følgende signalement:

– 28-30 år gammel
– 180 centimeter høj
– Tynd – nærmest spinkel af bygning – og “gylden” i huden
– Tyndt aflangt og markeret ansigt
– Iført sort jakke med hætte som var trukket op
– Han var også iført en form for træningstrøje.
– Han var iført mørke bukser.
– Han gik med mørk kasket eller hue under hætten.

Kilde: TV2 Lorry. 

Kilder: TV2 TV2 LorryEkstra Bladet. 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu