Borgmester advarer mod farlig akutjob-cocktail

14. februar 2013 13:46 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Borgmester advarer mod farlig akutjob-cocktail
Billede mangler

Lederne i beskæftigelses- og integrationsforvaltningen vil ikke blive bedt om at ansætte en langtidsledig, selvom han eller hun ikke er den bedst kvalificerede.

 

Det siger beskæftigelses- og integrationsminister Anna Mee Allerslev (R), efter at socialborgmester Mikkel Warming (Ø) har udstukket netop sådan en ordre i socialforvaltningen.

Anna Mee Allerslev kalder det »en farlig cocktail« at tvinge lokale ledere til at ansætte langtidsledige, hvoraf en række ifølge fagforbundet 3F reelt ikke er til rådighed for arbejdsmarkedet, da de har været ledige alt for længe.

»Vi vil gerne hjælpe de langtidsledige bedst muligt, og vi vil gerne strække os langt. Men at ansætte langtidsledige, som måske slet ikke er til rådighed for arbejdsmarkedet frem for mere kvalificerede folk, er en glidebane, som vi er bekymrede for,« siger Anna Mee Allerslev.

Derudover bryder hun sig ikke om, at borgmestre skal diktere, hvad lederne i forvaltningerne skal lægge vægt på i en ansættelsesproces.

»Det er et meget fundamentalt princip i Københavns Kommune, at vi stoler på vores ledere. Vi vil gerne holde fast i tillidsbaseret ledelse og vil ikke gå med på det her meget kontrollerende og detailstyrede spor, som Enhedslisten og Socialdemokraterne bevæger sig ind på,« siger den radikale beskæftigelses- og integrationsminister.

Både børne- og ungeborgmester Anne Vang (S) og sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) bakker op om Mikkel Warmings udmelding.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu