Borgmester chokeret over omfanget af »social kontrol«

21. januar 2013 18:15 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Borgmester chokeret over omfanget af »social kontrol«
Billede mangler

Især unge nydanskere i København lever i såkaldt social kontrol og frygter blandt andet tvangsægteskab, viser undersøgelse. Hovedstaden vil nu vil nu styrke indsatsen, fortæller integrationsborgmester.

 

– Det er chokerende, at hver fjerde unge nydansker for eksempel frygter at blive tvangsgift. Og helt overordnet er jeg faktisk chokeret over, at social kontrol er så omfattende i København. Godt nok spænder social kontrol over et meget bredt område, lige fra at blive sladret om i krogene eller blive kontrolleret på telefonbeskeder og mails og så til den mere grove form, men det er stadig nogle voldsomme tal, siger Anna Mee Allerslev.

Samtlige københavnske partier har i forbindelse med Københavns Kommunes »inklusivaftale for 2013« således stemt for at afsætte en million kroner til at styrke indsatsen overfor trusler og tvang af nydanske unge yderligere.

– Vi har allerede fokus på problemet via vores etniske konsulentteam, som arbejder med at hjælpe de unge, som oplever kontrol. Men vi opprioriterer det yderligere ved også at sørge for at oplyse de unge om, hvad social kontrol er, så de bliver myndiggjort til at tage handling, vi giver vores frontmedarbejdere som lærere, pædagoger og ungdomsvejledere nye redskaber til at spotte social kontrol, inden det ender i for eksempel tvangsfjernelser eller tvangsægteskaber, og vores kommunale team vil få mulighed for at rykke ud til en konkret sag indenfor 24 timer, siger Anne Mee Allerslev.

– Det her ligger mig meget på sinde, og jeg vil selvfølgelig sørge for at følge op og udvidde yderligere på den her indsats, hvis der bliver brug for det til næste år, og hvis der er flertal bag, tilføjer hun.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu