ANNONCE

Borgmester: Drop lektierne i folkeskolen

7. februar 2012 07:39 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Borgmester: Drop lektierne i folkeskolen
Billede mangler

Københavns folkeskoler skal være lektiefri.
Det foreslår hovedstadens børne- og ungeborgmester, Anne Vang (S), og både lærere og eksperter roser ideen, skriver MetroXpress.
“Vi vil gerne arbejde med at have en skole, som slet ikke har lektier. Vi skal have afskaffet lektier som begreb og i stedet have det at øve sig ind som en del af det at gå i skole,” siger Anne Vang til MetroXpress.
Hvis forsøget bliver vedtaget, skal det køre i tre år i ni folkeskoler fra fjerde klasse, indtil eleverne går i sjette klasse. Lignende forsøg har givet højere karakter og frafald på gymnasierne.
Lektierne har kun ringe effekt, fordi de elever, som har mest brug for hjælp, ikke kommer til lektiehjælpen. Derfor skal lektierne i stedet integreres i undervisningen, mener Anne Vang, og det giver god mening for Peter N. Allerup, der er professor på Center for Grundskoleforskning, Aarhus Universitet.
“Det er især de svageste elever, som kan have glæde af det. Det er ikke nogen fordel at tage opgaver med hjem til nogle forældre, som ikke er gode til at støtte eleverne,” siger Peter Allerup til MetroXpress.
Også hos Danmarks Lærerforening er man positiv over for forslaget.
“Jeg synes, det lyder som et rigtig spændende og nytænkende forsøg. Så længe der er opbakning fra lærere og forældre på den skole, hvor forsøget skal foregå,” siger formand Anders Bondo Christensen til MetroXpress.
Kilde: MetroXpress

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu