Borgmester dropper job efter Trøjborgs død

15. maj 2012 10:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Borgmester dropper job efter Trøjborgs død
Billede mangler

Frygten for at blive den næste borgmester eller toppolitiker, der falder om med hjertestop, får nu Haderslevs borgmester Jens Christian Gjesing (S) til at trække sig fra sin post i den magtfulde bestyrelse i Kommunernes Landsforening.
Det skriver jv.dk.
Efter at KL-formand Jan Trøjborg, 56 år, for nylig døde, tog Gjesing sit liv op til genovervejelse med sin kone.
– Det er et interessant arbejde at sidde med i KL’s bestyrelse. Du får informationer på et niveau, som du ellers ikke får, du er med til at træffe betydningsfulde beslutninger for det kommunale Danmark.
– Men det kræver altså meget energi, og det er mange hundrede sider til hvert møde, og det er hurtigt 15-20 ekstra møder om året, som normalt ligger i København, siger han til jv.dk.
Gjesing var tæt på Odenses tidligere borgmester Jan Boye (K), der sidste år døde som 49-årig efter en hjerneblødning. Gjesing og Boye sad begge i KL’s internationale udvalg og rejste ofte sammen til Bruxelles.
– Det er anden gang inden for et år, at mennesker, jeg har arbejdet tæt sammen med i KL-sammenhæng, er døde – og det var yngre mennesker end mig, siger den 62-årige Jens Christian Gjesing.
Han bliver dog i lokalpolitik og stiller også op til byrådsvalget i november næste år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu