Borgmester får Ridderkorset

30. maj 2018 22:23 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk

For at gøre det lidt mere festligt modtog borgmesteren Ridderkorset på byrådsmødet.

Koldings borgmester Jørn Pedersen var ekstra meget i centrum ved tirsdagens byrådsmøde, skriver Kendte.dk.

Han blev nemlig Ridder af Dannebrogordenen – og han fik overrakt Ridderkorset af viceborgmester Søren Rasmussen (DF):

– Jeg vidste godt, at jeg var indstillet til Ridderkorset og fik også et brev om jeg ville modtage Ridderkorset. Brevet fik jeg for et par måneder siden. Nu blev vi enige om, at overrækkelsen af Ridderkorset skulle foregå på byrådsmødet – for at gøre det mere festligt, fortæller borgmester Jørn Pedersen (V) til Kendte.dk.

Pavestolt borgmester

Han er stolt over, at have modtaget Ridderkorset:

– Jeg føler det er en ære at modtage Ridderkorset. Det kan ikke blive større. Jeg er pavestolt, beæret og er helt ydmyg over modtagelsen af Ridderkorset. Det er noget helt særligt, siger Jørn Pedersen.

Nu skal dronningen takkes

Nu skal borgmesteren en tur til Christiansborg Slot for at takke dronning Margrethe:

– Normal kutyme er, at man takker dronningen inden for det første halve år efter modtagelsen af Ridderkorset. Og det har jeg tænkt mig at følge. Jeg ser frem til at møde dronningen, forklarer Jørn Pedersen.

Jørn Pedersen modtog for cirka 15 år siden dronningens Fortjenstmedalje. Dengang skulle han ikke takke for medaljen.

Dronning Margrethe har nogle dage om måneden, hvor der er offentlig audiens. Her kan man komme og takke dronningen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu