Borgmester kalder kasernelukning promille-besparelse

11. marts 2013 15:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Borgmester kalder kasernelukning promille-besparelse
Billede mangler

Fredericias borgmester har svært ved at forstå, hvorfor byens ene kaserne skal nedlægges. De besparelser, det vil give, vil kun batte ganske lidt i forhold til den samlede besparelse, som kasernelukningerne skal give, fastslår borgmester Kenny Bruun Olsen (V).

 

»Den her besparelse vil ikke kunne ses nogen steder i budgettet. Når størstedelen af den aktivitet, der i dag er på Bülows Kaserne flytter over på Ryes Kaserne (Fredericias anden kaserne, red.) ikke bliver sløjfet, men flyttet, ville det være bedre, hvis Bülows Kaserne forbliver, hvor den allerede ligger,« forklarer han.

Kenny Bruun Olsen mener, at en lukning af Bülows Kaserne alene vil give en besparelse på tre millioner kroner ud af det samlede besparelsesmål med 2,7 milliarder kroner.

»Det er en promille, man kan spare, det er jo ingenting. Det vil ikke kunne ses nogen steder i budgettet, så det giver ikke mening at flytte kasernen. Og så står vi samtidig med flere tusinde kvadratmeter tomme bygninger, som staten har ansvaret for at drifte, så det her minder mest om symbolpolitik og en holdning om, at vi sagtens kan undvære en kaserne, fordi vi har en anden,« siger borgmesteren.

Han frygter, at de tomme bygninger vil udvikle sig til en spøgelsesby.

»Vi er ikke meget for at stå med de her tomme bygninger, der kan blive en hel spøgelsesby. Vi har brug for, at de bygninger bliver brugt til noget, så de ikke forfalder, slutter Kenny Bruun Olsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu