Borgmester: Kasernelukning truer Vardes økonomi

20. november 2012 11:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Borgmester: Kasernelukning truer Vardes økonomi
Billede mangler

Vardes borgmester mener, at det er helt uforståeligt, at regeringen vil lukke netop Varde Kaserne.
 
Vardes borgmester er dybt forundret over regeringens udspil om at lukke kasernen i Varde i forbindelse med spareplanen i Forsvaret.
 
Det vil være en ren kommunegyser, hvis det scenarie bliver til virkelighed.
 
– Det er en stor arbejdsplads med 650 ansatte. Der er ægtefæller, der er flyttet med hertil. Der er en lang række levereandører af varer, og der er håndværkere, så alt i alt vil det være noget, der vil få stor indflydelse på byen og økonomisk også, siger borgmester Gylling Haahr (V) til Newspaq.
 
Derudover er det ganske uforståeligt, at regeringen går efter netop Varde Kaserne, siger borgmesteren og henviser til en ny rapport fra Forsvaret.
 
– Den siger, at hvis det når dertil, at kaserner skal lukkes, så er der en fem til syv kaserner, som burde nedlægges før Varde Kaserne. Det er, hvis man ser på vedligeholdelsesstandard og en lang række andre parametre, derfor kommer det fuldstændig bag på os, at man kan have den indstilling fra regeringens side, siger Gylling Haahr.
 
Kasernen i Høvelte i Allerød Kommune er også i spil til en lukning, men intet er afgjort endnu. Forhandlingerne om besparelser i Forsvaret fortsætter nemlig i dag. Det er regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative, der forhandler om aftalen.
 
Varde-borgmesteren håber, at man vil komme frem til en anden løsning på Forsvarets pengeproblemer end at lukke kaserner.
 
– Regeringen har jo lagt Forsvarets rapport fuldstændig til side. Den burde man tage frem igen og så se på, hvor er den bedste rationalitet, hvis der skal nedlægges kaserner. Jeg er også bekendt med, at der er partier på den borgerlige side, som ikke vil være med til at lukke kaserner, så jeg har håb endnu, siger Haahr.
 
Borgmesteren påpeger, at netop Varde Kaserne har en af de højere byggestandarder i landet. Man har nemlig brugt en halv milliard kroner de seneste ti år på forbedringer og udbygning.
 
– Og så er vi den kaserne, hvor vi har lettest ved at rekruttere båd befalingsmænd og menige. Det fremgår også af rapporten, så det er ganske uforståeligt, at man kan være nået dertil fra regeringens side, slutter Gylling Haahr.
 
Regeringen skal finde besparelser for i alt 2,6 milliarder kroner i Forsvaret.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu