Borgmester om kasernelukning: Det ser sort ud

11. marts 2013 11:28 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Borgmester om kasernelukning: Det ser sort ud
Billede mangler

Vordingborg Kaserne står ifølge Berlingske Nyhedsbureaus oplysninger over for en delvis lukning, og det kommer til at koste kommunen dyrt. Det ser sort ud, siger borgmester Henrik Holmer (S).

 

»Vi har slet ikke turdet regne på, hvad det koster. Det berører rigtig mange mennesker,« siger borgmesteren, der oplyser, at det drejer sig om cirka 1.000 arbejdspladser, hvis de værnepligtige og DANILOG, hærens internationale logistikcenter, forsvinder fra byen.

Henrik Holmer havde håbet på, at partierne bag forsvarsforliget, som skal finde besparelser på i alt 2,7 milliarder kroner, ville flytte Livgarden til Vordingborg fra Høvelte Kasserne, sådan som Forsvarskommandoen tidligere har anbefalet.

»Jeg er naturligvis skuffet over, at man ikke følger forsvarschefens oprindelige anbefaling og flytter Livgarden til Vordingborg. Vi har allerede mistet 200 statslige arbejdspladser fra perioden 1997-2008 alene i vores kommune. Det er et svært slag for os, og det får negative følger for vores samhandelsvirksomheder og vores detailhandel, det er der ingen tvivl om,« siger borgmesteren, der understreger, at han udelukkende baserer sine udtalelser på oplysninger fra medierne.

Ifølge P4 Sjælland står Vordingborg dog også til at få en række nye arbejdspladser, fordi det sjællandske hjemmeværn vil blive samlet på byens kaserne. Og det vil skabe 400 arbejdspladser.

Selvom Vordingborg dermed står til et nettotab af arbejdspladser, mener borgmesteren dog, at det er et lyspunkt.

»Vi vil naturligvis byde Hjemmeværnet hjerteligt velkommen. Jeg glæder mig over, at man dermed kan bevare 400 arbejdspladser i Vordingborg,« siger Henrik Holmer til Berlingske Nyhedsbureau.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu