Borgmesterkæde forsvandt på mystisk vis: Nu er sagen opklaret

6. december 2017 11:08 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmesterkæde er fundet efter at den har været væk.

Borgmesterkæde forsvandt på mystisk vis: Nu er sagen opklaret
Da stemmerne var talt op, og konstitueringen var på plads, manglede der pludselig en vigtig detalje i Faaborg-Midtfyns Kommune; nemlig borgmesterkæden. Foto: Asger Ladefoged/Scanpix

Efter at have været forsvundet på mystisk er borgmesterkæden i Faaborg-Midtfyns Kommune nu fundet, skriver TV2 Fyn.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Den var hverken hos de tidligere borgmestre eller i et hengemt kontor på rådhuset. Den gemte sig på Øhavsmuseet i Faaborg.

Da Hans Stavnsager (S) på et konstituerende kommunalbestyrelsesmøde i mandags officielt blev udpeget som kommende borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, var det med borgmesterkæden fra den tidligere Årslev Kommune om halsen.

– Borgmesterkæden fra den tidligere Faaborg Kommune er desværre blevet forlagt, udtalte sekretariatsleder i Politik og Strategi, Dorte Schou Johansen, ifølge detrigtigefaaborg.dk i den forbindelse.

Men nu kan borgmesteren altså få “den rigtige” kæde om halsen.

– Vi er naturligvis meget glade for, at borgmesterkæden nu er lokaliseret og er i god behold. Vi ville selvfølgelig gerne have brugt Faaborgs borgmesterkæde til det konstituerende kommunalbestyrelsesmøde i mandags, men heldigvis er det gået hurtigt med at opspore den, siger sekretariatsleder Dorthe Schou Johansen

Kæden er i god behold, og den har i godt et års tid befundet sig på Øhavsmuseet, hvor den var udlånt til en udstilling om Faaborg By. Kæden var med på udstillingen som et ?symbol på købstaden.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu