Borgmestre vil have frivillig arbejdskraft

20. marts 2013 07:32 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Borgmestre vil have frivillig arbejdskraft
Billede mangler

Et frivilligt nap er helt nødvendigt, hvis SOSUer og alle andre i den offentlige sektor skal kunne klare børnepasning, undervisning, ældrepleje og alle de andre opgaver. Det viser en rundspørge blandt landets borgmestre, som Radio24syv har gennemført. Af samtlige 98 borgmestre har 42 svaret.

 

80 procent af de 42 svarer, at de frivillige i høj grad eller i nogen grad er en nødvendighed i fremtidens velfærd. Derimod afviser flertallet det kildne spørgsmål, om frivillige må påtage sig det arbejde, som i dag bliver udført af offentlige ansatte. Det skal kun være et supplement, siger 83 procent.

Der er ikke bare brug for frivillige som besøgsvenner, svarer hovedparten af borgmestrene, men også inden for ældrepleje, folkeskoler og daginstitutioner er der brug for dem. Således svarer godt seks ud af ti borgmestre, at der er brug for flere frivillige i folkeskolen.

Langt de fleste borgmestre har selv oplevet, at antallet af frivillige i deres egne kommuner er steget betydeligt i de senere år. Således svarer 71 procent af de adspurgte ja til den udvikling.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu