Børn afholder forældre fra at blive affaldssvin

10. september 2013 12:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Børn afholder forældre fra at blive affaldssvin
Billede mangler

Det burde egentlig være omvendt, men ifølge en ny undersøgelse foretaget for netværksorganisationen »Hold Danmark Rent« er børn en af de vigtigste årsager til, at voksne holder op med at smide affald i naturen. Ifølge undersøgelsen stopper 22 procent af de 30-39-årige med at smide affald ud af bilvinduet, når de får børn.

Det glæder direktør i »Hold Danmark Rent« Anne Holm Hansen, at så mange ændrer adfærd, når de bliver forældre.

»Det er vigtigt for os at optræde som et godt eksempel for næste generation. Derfor vil vi i årets kampagne have særligt fokus på de små. Vi har udarbejdet tre gode skraldevaner specielt til børnene, der, når vanerne er inde under huden, gør det nemt at gøre det rigtige,« fortæller hun med henvisning til, at netværksorganisationen tirsdag lancerer kampagnen »Rene Veje Nu« under mottoet »Tag det med hjem, som du har haft med ud!«

Også transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) håber, at kampagnen kan få affaldssynderne på bedre tanker.

»Jeg synes, at vi bør have en ambition om, at vi holder helt op med at smide affald ud af bilen, så vi får rene veje i hele landet,« siger hun og uddyber:

»Hvis vi skal nå det mål, er vi nødt til at gøre en indsats der, hvor det rykker. Og det gør det blandt andet, hvis vi får fat i børnene og får plantet de gode skraldevaner fra start af med en kampagne som »Rene Veje Nu«.«

Bilisternes skrald er i bogstaveligste forstand penge ud af vinduet. Ifølge Vejdirektoratet bruges der på de statslige veje og rastepladser alene i omegnen af 22 millioner kroner om året på oprydning.

»Rene Veje Nu« gennemføres i år for fjerde gang.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu