ANNONCE

Børn bør anmelde deres forældre

20. januar 2012 08:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Børn bør anmelde deres forældre
Billede mangler

En video film af mor der slår lillesøster eller billeder af en døddrukken far, det hele optaget med en mobiltelefon.
Det kan måske blive virkeligheden i fremtiden, skriver Kristeligt Dagblad.
Børnerådets formand, Lisbeth Zornig Andersen, opfordrer nemlig omsorgssvigtede børn til at dokumentere deres hverdag, så de hurtigere kan få hjælp.
“Hvis man som barn ikke bliver troet på, når man fortæller, hvordan det er derhjemme, er der ikke noget nemmere end at bruge mobiltelefonen. Misbrug er meget visuelt, men der er ikke særlig mange sagsbehandlere, der kommer ud og ser det,” siger Lisbeth Zornig Andersen til avisen.
Men ikke alle er trygge ved den ide.
Lektor på Aarhus Universitet, Forum for Overvågningsstudier, Anders Albrechtslund, mener, at det er myndighedernes opgave, at dokumentere overgreb og ikke børnenes.
“Det er et meget stort ansvar at lægge i hænderne på børn at skulle være aktører i dokumentationsprocessen. Ikke dermed sagt, at der ikke kan være stærke børn, som af egen drift benytter sig af de her elektroniske muligheder”.
Opfordringen kommer på samme dag, hvor socialminister Karen Hækkerup har annonceret, at regeringen nu vil nedsætte et hurtigarbejdende ekspertudvalg, der skal kigge politi og kommuner efter i sømmene for deres håndtering af sexovergreb mod børn, skriver JyllandsPosten.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu