ANNONCE

Børn får stadig lussinger og rusketure

15. november 2019 06:31 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

I 1997 blev det forbudt at opdrage sine børn med vold. Hvert sjette barn op-lever imidlertid stadig hverdagsvold med lussinger og rusketure.

Børn får stadig lussinger og rusketure
Arkivfoto.

De fleste forældre lærer formentlig deres børn, at man ikke må slå.

Og pointen var i og for sig den samme, da et politisk flertal i 1997 afskaffede revselsesretten, der med ét gjorde brugen af vold i forbindelse med opdragelse strafbart. Hvad enten det gjaldt lussinger eller rusketure.

Artiklen fortsætter under videoen

Godt og vel tyve år senere eksisterer volden imidlertid stadig, skriver Kristeligt Dagblad.

Således viser den årlige opgørelse af ”Svigt af børn i Danmark”, som Børns Vilkår og Trygfonden udgav tidligere i år, at hvert sjette barn i Danmark har været udsat for fysisk vold i hjemmet.

Det overrasker ikke psykolog og ekspert i vold mod børn ved Red Barnet Kuno Sørensen.

For et par år siden lavede han selv en spørgeskemaundersøgelse af 4039 elever i 7. klasse.

Den viste, at mere end hvert fjerde barn i løbet af et år havde oplevet at blive skubbet, nevet, rusket eller revet i håret af en af deres forældre.

Seks procent

Kigger man på grovere fysisk vold som lussinger, slag og spark havde seks procent af børnene oplevet det i samme periode.

– Resultatet overraskede mig. At 29 procent af landets 7. klassebørn har oplevet vold i løbet af et år, er for mange. For vi ved, at vold rykker ved tillidssituationen mellem forældre og børn. Forældre, der har givet deres barn en lussing, spørger sikkert sig selv: ’Hvilken forskel gør det egentlig for barnet?’. Her viser forskningen, at tilliden simpelthen bliver mindre, og det kan være ødelæggende for en så vigtig relation, siger han.

Kilde: Kristeligt Dagblad.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu